Η Αίγυπτος ανακοίνωσε νέα ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου στην Έρημο



Ιούνιος 3, 2020. 23:47


Μια νέα ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο μετά τη γεώτρηση ενός πηγαδιού στη Δυτική Έρημο που θα παράγει τεράστιες ποσότητες αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη μια αιγυπτιακή εταιρεία πετρελαίου.


Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Borg Al Arab Petroleum Company» στην παραχώρηση Abu Sennan μετά από γεωτρήσεις στη Δυτική Έρημο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


«Η νέα ανακάλυψη έχει τεθεί στο σχέδιο παραγωγής με ρυθμό 4.100 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα και 18 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα», ανακοίνωσε η εταιρεία.


Η «Borg Al Arab Petroleum Company» είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Αιγυπτιακής Γενικής Πετρελαϊκής Εταιρείας και της «Kuwait Energy Egypt» και είναι υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις στην παραχώρηση Abu Sennan στη Δυτική Έρημο.


Η εταιρεία είπε ότι ο επικεφαλής της ανέφερε τη νέα ανακάλυψη στον Αιγύπτιο υπουργό πετρελαίου Ταρέκ αλ Μόλα.


 Η Αίγυπτος σημείωσε αύξηση 7% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2019, παράγοντας περίπου 650.000 βαρέλια αργού πετρελαίου και 7,2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα, σύμφωνα με μια προηγούμενη δήλωση του Αιγύπτου υπουργού πετρελαίου.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr