Η Σερβία παραλαμβάνει ρωσικά άρματα μάχης



Ιούνιος 25, 2020. 22:45

Η Σερβία βρίσκεται σε αναμονή παραλαβής της πρώτης παρτίδας ρωσικών αρμάτων μάχης T-72B3. Συνολικά η χώρα αυτή των Βαλκανίων θα λάβει 30 άρματα μάχης ιδίου τύπου.



Αυτό αναφέρθηκε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης όπως σημειώνει ουκρανική στρατιωτική πύλη.

Η πρώτη παρτίδα ρωσικών αρμάτων μάχης θα φτάσει στη Σερβία έως το τέλος του 2020.

«Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένουμε την παράδοση της πρώτης παρτίδας ρωσικών δεξαμενών ως μέρος στρατιωτικής-τεχνικής βοήθειας. Συνολικά, η Ρωσία θα παραδώσει στη Σερβία 30 «OBT T-72B3» και 30 αναβαθμισμένα «BRDM-2». Αναμένουμε την παράδοση των πρώτων 11 ήδη ετοιμοπαράδοτων δεξαμενών T-72B3 πολύ σύντομα », δήλωσε ο Πρέσβης της Σερβίας στη Ρωσία Μίροσλαβ Λαζάνσκι.


«Μιλάμε για την υλοποίηση των συμφωνιών που είχαν συναφθεί νωρίτερα, τώρα βρισκόμαστε στην εξέλιξη  του έργο για τον εκσυγχρονισμό των δεξαμενών T-72», πρόσθεσε ο πρέσβης.


Υπενθυμίζεται, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά τη συνάντηση στη Μόσχα με τον επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σόιγκου, ανέφερε ότι η Ρωσία εντός των ορίων της στρατιωτικής τεχνικής βοήθειας θα παραδώσει στη Σερβία έξι μαχητικά αεροσκάφη MiG-29, καθώς και 30 άρματα μάχης T-72B3 και 30 BRDM -2.


Τον Ιούλιο του 2019, η Σερβία έλαβε τριάντα περιπολικά οχήματα αναγνώρισης BRDM-2.


Black See News


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr