Οι Βούλγαροι ζητούν να εισαχθεί η βουλγαρική γλώσσα σε σχολεία της Αλβανίας



Ιούνιος 29, 2020. 09:33

Βουλγαρικές εταιρείες στην Αλβανία έχουν επισημοποιήσει το αίτημά τους για εκμάθηση της βουλγαρικής γλώσσας σε σχολεία, σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Αυτό δήλωσε στη Βουλγαρική Ραδιοφωνία ο πρέσβης της Βουλγαρίας στην Αλβανία Μόμχιλ Ραιτσέφσκι. 


«Είναι στην ατζέντα μας. Αυτό το ζήτημα αποτελεί προτεραιότητα και για εμάς», τόνισε και διαβεβαίωσε ο διπλωμάτης ότι, παρά όλα τα εμπόδια, ελπίζει ότι αυτό το ζήτημα θα έχει θετικό τέλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να γίνουν είναι η εκπαίδευση τοπικών δασκάλων στις περιοχές όπου συγκεντρώνεται η εθνική μειονότητα της Βουλγαρίας».


«Η Βουλγαρία είναι η πρώτη χώρα που έκανε δωρεές στην Αλβανία στην κρίση του κορωνοϊού. Οι αλβανικές ιατρικές αρχές και οι γιατροί εκτίμησαν ιδιαίτερα αυτή τη χειρονομία από τη χώρα μας και εντυπωσιάστηκαν εξαιρετικά από την υψηλή ποιότητα των ιατρικών στολών που έκαναν οι εταιρείες μας», πρόσθεσε ο Ραιτσέφσκι. 


 Υπενθύμισε ότι μόνο για την περίοδο 2018-2019 η Βουλγαρία πρόσφερε στην Αλβανία συνολικά 1.053.000 λέβα, με τα οποία έχουν υλοποιηθεί 6 έργα, όπως σημειώνει το «Μακεδονικό Επιστημονικό Ινστιτούτο» της Σόφιας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr