Σκόπια: Πέρυσι ο μισός πληθυσμός της χώρας έκανε διακοπές στην Ελλάδα



Ιούνιος  25, 2020. 21:08

Πέρυσι, 948 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας επισκέφθηκαν την Ελλάδα, ποσοστό που είναι 20 τοις εκατό χαμηλότερο σε σύγκριση με τους τουρίστες το 2018, όταν οι αριθμός  έφθασε τους 1.187.000, γράφει η σκοπιανή Βέτσερ επικαλούμενο το Mia.



Όσον αφορά τα έσοδα για την Ελλάδα από τουρίστες της Βόρειας Μακεδονίας, πέρυσι έφθασαν τα 114 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως σε επιχειρήσεις της περιφέρειας της ελληνικής Μακεδονίας,  με μέσο κόστος ανά άτομο τα 121 ευρώ και μέσο κόστος διανυκτέρευσης τα 48 ευρώ.


Τα στοιχεία είναι από την Τράπεζα της Ελλάδας και παρουσιάστηκαν από το Ινστιτούτο Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με επίκεντρο τον οδικό τουρισμό στην Ελλάδα, την περίοδο 2012-2019, δηλαδή ανάλυση του τουριστικού κύματος στα χερσαία σύνορα και με τουρίστες από την Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία.


Πέρυσι, συνολικά 9,6 εκατομμύρια τουρίστες έφτασαν στο νότιο γείτονα (Ελλάδα) δια μέσου των  ​​χερσαίων συνόρων, με 38,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα για την Ελλάδα.


 Έτσι, ο οδικός τουρισμός αντιπροσωπεύει το 30,6 τοις εκατό του συνολικού αριθμού αφίξεων στη χώρα και φέρει το 10,1 τοις εκατό των συνολικών εσόδων.


Η Βόρεια Μακεδονία κατατάσσεται στην 27η θέση στον συνολικό αριθμό αφίξεων στην Ελλάδα και στην έκτη θέση στην άφιξη. Έτσι, η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό των πολιτών της χώρας μας, γράφει το δημοσίευμα.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr