Σκόπια: «Ώρα για τον πρώτο Αλβανό πρωθυπουργό»


«Ώρα για τον πρώτο Αλβανό πρωθυπουργό», ήταν το σύνθημα της ομιλίας του Αλί Αχμέτι στα Σκόπια 

 Ιούνιος 11, 2020. 09:34

Σκόπια.

Ο επικεφαλής του κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ένταξη, Αλί Αχμέτι, σε ομιλία του με κύριο θέμα την ανάδειξη Αλβανού πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία, τόνισε ότι οι Αλβανοί έχουν αγωνιστεί για τη χώρα αυτή, έχουν δικαιώματα στην ιστορία, την κληρονομιά και το μέλλον της.


Ο Αχμέτι άρχισε την ομιλία του χθες ως εξής:


«Αδελφοί και αδελφές!

Όλα έχουν μια αρχή, όλα ξεκινούν με ένα όνειρο. Όλοι έχουμε τα όνειρά μας, για τα παιδιά μας, για εμάς, για τη χώρα. Εμείς οι Αλβανοί ονειρευτήκαμε την ελευθερία, την ισότητα και πολεμήσαμε για να γίνει αυτό το όνειρο.


 Όταν πιστεύουμε σε κάτι, είμαστε πρόθυμοι να θυσιάσουμε τα πάντα. Ως Αλβανοί, ξέρουμε πάντα πώς να ενωθούμε για κοινούς στόχους, όταν ήταν σημαντικοί και αποφασιστικοί, κατά τη διάρκεια του πολέμου, κατά τη διάρκεια της κρίσης και κατά τη διάρκεια των συνεχών προσπαθειών μας για ισότητα και ολοκλήρωση.


Γι 'αυτό έχουμε επιτύχει πολλά μαζί στην ιστορία μας ως Αλβανοί στη Βόρεια Μακεδονία».
Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος επεσήμανε την  σημαντική συμβολή των Αλβανών στη χώρα και υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα για έναν Αλβανό πρωθυπουργό στη Βόρεια Μακεδονία.


«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι Αλβανοί κατέχουν ηγετικές θέσεις ως πρόεδροι του Ανώτατου και Συνταγματικού Δικαστηρίου, υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών, καθώς και βασικοί κρατικοί θεσμοί και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου.


Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό. Τώρα είναι η ώρα για να συνεχιστεί το όνειρο. Είναι καιρός για μεγαλύτερα όνειρα, γιατί ήρθε η ώρα να πετύχουμε περισσότερα. Η Βόρεια Μακεδονία είναι η χώρα μας. Μια χώρα για την οποία έχουμε αγωνιστεί. Έχουμε το ίδιο δικαίωμα στην ιστορία, την κληρονομιά, την οικονομία και το μέλλον της χώρας μας.


Τώρα είναι η ώρα για πλήρη ισότητα, για ανάληψη ευθύνης για την
ηγεσία! 


Ήρθε η ώρα για τον πρώτο πρωθυπουργό της Αλβανίας στη Βόρεια Μακεδονία! 
Κάποιοι μπορεί να βρουν αυτήν την ιδέα ανέφικτη. Κάποιοι μπορεί ακόμη και να χλευάσουν με την εμπιστοσύνη μας στην πραγματοποίηση του ονείρου πολλών Αλβανών. 
Ωστόσο, είναι επίσης καλό.


 Όταν κάποιος απορρίπτει το όνειρό σας, σας ενθαρρύνει να εργαστείτε ακόμη πιο σκληρά για να το επιτύχετε», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr