Τουρκική εταιρεία θα παράγει στη Λιβύη ηλεκτρική ενέργεια


echedoros-a.gr

Ιούνιος 29, 2020. 23:22

Η τουρκική εταιρεία «Karadeniz» με πλωτές εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι ετοιμάζεται να παράγει 1000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας στη Λιβύη σύντομα.



Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε τις δηλώσεις ενός Τούρκου αξιωματούχου, ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να ξεκινήσει την ανοικοδόμηση της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν επισκέφθηκε την Τρίπολη για να συζητήσει τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, των κατασκευών και των τραπεζών.


Σύμφωνα με το Reuters, ο Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι η Karadeniz - που παρέχεται από την Karpowership σε περισσότερες από δώδεκα χώρες στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Καραϊβική - θα είναι μια εταιρεία ικανή να αντισταθμίσει το ενεργειακό έλλειμμα στη Λιβύη.


Αναφορές τουρκικού Τύπου, αποκάλυψαν την αλήθεια των τουρκικών φιλοδοξιών στη Λιβύη και τις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ελέγξει τις δυνατότητες και τον πλούτο του λαού της Λιβύης, καθώς και τη συμβολή της στην καταστροφή της Λιβύης, στέλνοντας όπλα και μισθοφόρους στην παράνομη κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης.


Αναφορές επιβεβαίωσαν ότι η τουρκική εταιρεία « Karpowership» κινείται για να καταλάβει ενεργειακά συμβόλαια στη Λιβύη, υποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας διεξάγει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Αλ Σάρατζ, για να στείλει ορισμένα πλωτά δεξαμενόπλοιά της στις ακτές της Λιβύης.


Αναφορές από την «Karpowership» λένε ότι εξέφρασε την προθυμία να στείλει πλωτούς σταθμούς, οι οποίοι θα παρέχουν χίλια μεγαβάτ, καθημερινά σε μια χώρα που πάσχει από συχνές διακοπές ρεύματος, σε σχέση με τη Λιβύη, μετά την τουρκική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Τρίπολη, στις αρχές αυτού του μήνα, με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομίας.


Μάλιστα, οι συνομιλίες  τους επικεντρώθηκαν στην ανοικοδόμηση και τις ενεργειακές συμφωνίες, «για να προσπαθήσουν να σώσουμε την παρακμάζουσα οικονομία της Τουρκίας».


Σχολιάζοντας αυτό, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, «Karpowership» , Ζαϊνάπ Χαρίζι, δήλωσε ότι τώρα έχουν ριγμένα ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο λιμάνι, αναφερόμενοι στους έξι σταθμούς διαφορετικών μεγεθών που είναι αγκυροβολημένα σε λιμάνι στη βορειοδυτική Τουρκία, εν αναμονή της υπογραφής νέων συμβάσεων με τη Λιβύη.


Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών,  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιβεβαίωσε ότι οι τουρκικές εταιρείες που εργάζονται σε τομείς όπως η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Λιβύη και ότι οι εταιρείες που έχουν χρέη από το παρελθόν θα τις λάβουν, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν πήγαμε εκεί με τη βία».




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr