Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

Η Ρωσία έστειλε δεύτερη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών στη Συρία

Ιούνιος 4, 2020. 17:42


Η Ρωσία έστειλε μια ομάδα προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στη Συρία, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της Μόσχας στη Δαμασκό, με Σύρους πιλότους που χρησιμοποιούν ήδη τα αεροπλάνα για να διεξάγουν αποστολές στον εναέριο χώρο της χώρας.Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή την περασμένη εβδομάδα τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας να πραγματοποιήσουν συνομιλίες με τον στενό σύμμαχό τους, στη Συρία, για να αποκτήσουν περισσότερες εγκαταστάσεις και θαλάσσια πρόσβαση εκεί, εκτός από τις δύο στρατιωτικές βάσεις που έχει ήδη.


Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Συρία ανάρτησε στο Twitter αργά την Τετάρτη ότι η τελευταία παρτίδα αεροπλάνων αφορούσε τον συριακό στρατό.


Ήδη, από τις 30 Μαΐου η κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας- Sana,   επικαλούμενο στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι τα νέα μαχητικά αεροσκάφη είναι πιο αποτελεσματικά από την προηγούμενη γενιά τους και θα χρησιμοποιηθούν στον εναέριο χώρο της Συρίας από την 1η Ιουνίου.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr