Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Έξαλλοι οι Αλβανοί με Ιταλό πολιτικό: «Το Βουθρωτό είναι ελληνική πόλη!»Ιούνιος 8, 2020. 21:00

«Η μεγάλη ιταλική προσωπικότητα Βιτόριο Ζγκάρμπι ήρθε στην Αλβανία για να πραγματοποιήσει μια διαφημιστική περιοδεία, αλλά η ανάρτησή του στο Instargam προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των Αλβανών», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.Σύμφωνα με αυτό, «Ο Ζγκάρμπι πήγε στο Βουθρωτό, για το οποίο λέει ότι απέμεινε από τον ελληνικό πολιτισμό».


«Ποιος του είπε του Ζγκάρμπι ότι το Βουθρωτό είναι ελληνικό;»«Δεν έφθανε που έκανε το Βουθρωτό ελληνική πόλη, τώρα μας έβγαλε και την Bullis ( στα βυζαντινά χρόνια Βύλλις ή Βουλλίς) ως ελληνική πόλη. Η επικεφαλής του Υπουργείου δεν του είπε ότι ήταν των Μαλακαστριωτών και προσεύχονταν εκεί για τους λεπρούς;  Αυτοί είναι απόγονοι των Ελλήνων; Αγαπητέ Ζγκάρμπι, συγχωρήστε για άλλη μια φορά την επικεφαλής της Bullis για να μας σώσετε από την άγνοια του Υπουργείου Πολιτισμού. Αμήν», γράφει ο Νεριτάν Τσέκα.


Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο Ζγκάρμπι κινδύνευσε να πνιγεί στην Παλάσα,  αλλά η κόρη του και ένας ακτοφύλακας τον βοήθησαν και του έσωσαν τη ζωή, γράφει η αλβανική Sot.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr