«Η Ελλάδα άνοιξε πυρ σε αστυνομικό μας σκάφος», τούρκικο δημοσίευμα



Ιούνιος 5, 2020. 20:58

«Το κυβερνείο της Αδριανούπολης ανακοίνωσε ότι μια ομάδα από την Ελλάδα 10-12 στρατιωτών με στολές καμουφλάζ, άνοιξε πυρ σε βάρκα της αστυνομίας ειδικών επιχειρήσεων στο ποταμό Έβρο. Υπήρξε μια ένταση τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με την ανάγνωση της Σούρα του Φατίχ στην Αγία Σοφία», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.



Η Ελλάδα ωθεί τους μετανάστες από τα σύνορα πίσω στην Τουρκία, συνεχίζει το δημοσίευμα, υποδηλώνοντας ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί συνόδευαν μετανάστες.

Οι προειδοποιητικές βολές από τους Έλληνες ήταν προς τις αστυνομικές ειδικές επιχειρήσεις που γίνονται στη συνοριακή γραμμή.


Όπως αναφέρεται, το περιστατικό έγινε στο ύψος του χωριού Ραχμάντζα (Rahmanca).


Το δημοσίευμα συνδέει (αυθαίρετα) αυτό το γεγονός από την ένταση που προήλθε μετά την ανάγνωση του αποσπάσματος του Κορανίου στην Αγία Σοφία και τις διαδοχικές δηλώσεις από την Ελλάδα που αναφέρει, μεταξύ των άλλων,  ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ότι έχει χαρακτηριστεί ως μουσείο από το 1935 και ότι θίγει τα θρησκευτικά συναισθήματα των χριστιανών σε όλον τον κόσμο.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr