Ο Μπουσάτι προτρέπει τους Αλβανούς της Κοιλάδας του Πρέσεβο να ενωθούν στην Εθνική Ταυτότητα



Ιούνιος 23, 2020. 18:36

Κάθε Αλβανός στην Κοιλάδα του Πρέσεβο της Σερβίας, πρέπει να συσπειρωθεί για μια πλατφόρμα που υπερασπίζεται την εθνικής τους ταυτότητα, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος, Ντιτμίρ Μπουσάτι.



Ο Μπουσάτι τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η αφομοίωση και η «παγίδα των αριθμών σε ένα μονοχρωματικό κοινοβούλιο» και να αντιμετωπισθεί με μια πλατφόρμα που θα περιέχει όλα τα δικαιώματα.


«Οι Αλβανοί στην Κοιλάδα του Πρέσεβο, πρέπει να συσπειρωθούν για μια πλατφόρμα που υπερασπίζεται την εθνική τους ταυτότητα. Η αφομοίωση πρέπει να σταματήσει! Η παγίδα των αριθμών σε ένα μονοχρωματικό κοινοβούλιο που έχει μικρή σχέση με μια ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να τεθεί μπροστά της η πλατφόρμα των δικαιωμάτων τους», επισήμανε ο Μπουσάτι.


Η έκκληση του πρώην υπουργού Εξωτερικών έγινε με την ανακοίνωση πως τα αλβανικά κόμματα στην Κοιλάδα κέρδισαν τουλάχιστον τρεις έδρες στο σερβικό κοινοβούλιο κατά τις γενικές κοινοβουλευτικές εκλογές.


Οι πολιτικοί ηγέτες των αλβανικών δήμων  Πρέσεβο, Μέντβετζα και Μπουγιάνοβατς, είχαν θέσει νωρίτερα τα θεμέλια της Αλβανικής Δημοκρατικής Εναλλακτικής – Ενωμένης Κοιλάδας και στόχευαν να κερδίσουν τις έδρες στο σερβικό κοινοβούλιο.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr