Η θέση της Ρωσικής Εκκλησίας με τους τρανσέξουαλ και ομοφυλόφιλουςΙούνιος 27, 2020. 22:50

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υποστηρίζει διακρίσεις σε βάρος των τρανσέξουαλ και των σεξουαλικών μειονοτήτων, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, μητροπολίτης Ιλαρίωνας του Βολοκολάμσκ.«Δεν υποστηρίζουμε τη δίωξη ορισμένης ομάδας ανθρώπων για τον τρόπο ζωής τους. Εμείς στην Εκκλησία υποστηρίζουμε τα απόλυτα ηθικά πρότυπα στα οποία οι ζωές των ανθρώπων έχουν χτιστεί εδώ και αιώνες, τα οποία  επιτρέπουν στους ανθρώπους να δημιουργούν οικογένεια και να πολλαπλασιάζονται. Αυτή η παράδοση δεν μπορεί να διαβρωθεί» δήλωσε ο Μητροπολίτης στον αέρα της "Ρωσίας 24", αναφέρει το TASS .


Ο Ιλαρίων τόνισε ότι η υποστήριξη της οικογένειας ως ένωσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας σε τροποποιήσεις του Συντάγματος είναι πολύ σημαντική.


«Τώρα, βέβαια, σε διαφορετικές χώρες εισάγονται νομοθετικοί κανόνες που επεκτείνουν την έννοια της οικογένειας, και σε ορισμένες χώρες μπορεί κανείς να αποκαλέσει ως "οικογένεια" την ένωση μεταξύ δύο ανδρών, ή δύο γυναικών, ή οτιδήποτε άλλο εντελώς, όμως, αφύσικο.


Στη νομοθεσία μας, αυτή η θεμελιώδης κοινωνική αρχή καθορίζεται εδώ και αιώνες και με βάση αυτήν,  χτίστηκε η ανθρώπινη κοινότητα και αυτή η αρχή είναι ότι η οικογένεια είναι μια ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας», είπε.
Взгляд  (vzglyad)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr