Τεράστια έκρηξη σε τουρκική στρατιωτική βάση στη Σομαλία



Ιούνιος 23, 2020. 22:54

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του έξω από τη μεγαλύτερη υπερπόντια στρατιωτική βάση της Τουρκίας στο Μογκαντίσου την Τρίτη, ανέφεραν αξιωματούχοι της Σομαλίας.


Η επίθεση, η οποία φέρει τα χαρακτηριστικά του ομάδας «Σαμπάμπ», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί, στο στρατόπεδο «Turksom», όπου εκατοντάδες  Σομαλοί στρατιώτες εκπαιδεύονται καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η εγγραφή δεκάδων.


Ο βομβιστής αυτοκτονίας προσποιούμενος πως ήθελε να καταταγεί,  έφθασε στο στρατόπεδο, αλλά, όταν αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές των φρουρών, τον πυροβόλησαν, ανέφεραν οι αρχές. 

 Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δύο υποψήφιοι στρατιώτες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σομαλίας, Ισμαήλ Μουκτάρ Ομάρ.


Ιστότοπος που συνδέεται με την τρομοκρατική ομάδα Σαμπάμπ ανέφερε ότι η ομάδα είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση και ότι η τρομοκρατική οργάνωση έχει προηγουμένως πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης της Σομαλίας και στοιχείων τουρκικών συμφερόντων στη Σομαλία.


Η στρατιωτική βάση της Τουρκίας, άνοιξε το 2017 και φέρεται να κόστισε 50 εκατομμύρια δολάρια, αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της Τουρκίας να αυξήσει το βάθος και την επιρροή της στο Κέρας της Αφρικής. 

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας χαρακτήρισε την επίθεση «άθλια» και είπε ότι κανένα από το προσωπικό της δεν υπέστη ζημιά στην επίθεση, γράφει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr