Τουρκική πηγή: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας θα επισκεφθεί την Τρίπολη



Ιούνιος 24, 2020. 17:26

Η ηλεκτρονική τουρκική εφημερίδα «T24» αποκάλυψε ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σκοπεύει να επισκεφθεί τη Λιβύη τις επόμενες μέρες, καθώς οι παράνομες δυνάμεις της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζονται από την Άγκυρα και τους Σύρους μισθοφόρους προετοιμάζονται να εισβάλουν στην πόλη της Σύρτης, γράφει λιβυκό δημοσίευμα.



Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Τουρκία έφτασε σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο στη Λιβύη, διευκρινίζοντας ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ήταν στον κατάλογο της αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε τη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες, αλλά η συμμετοχή του στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τον εμπόδισε να ταξιδέψει με την τουρκική αντιπροσωπεία στην Τρίπολη.


Την περασμένη εβδομάδα, μια τουρκική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον Τούρκο Πρέσβη στη Λιβύη, Σαρχάν Ακσάν, τον επικεφαλής τουρκικών μυστικών πληροφοριών, Χακάν Φιντάν, και ορισμένους ανώτερους αξιωματούχους της Προεδρίας και της τουρκικής κυβέρνησης, επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης  του Αλ Σάρατζ στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη.
 Όλοι οι επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας τους καλωσόρισαν, με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου,  Φαγιέζ αλ Σάρατζ.


Το γραφείο των μέσων ενημέρωσης της παράνομης κυβέρνησης της  Εθνικής Συμφωνίας ανακοίνωσε, σε δήλωση, ότι η επίσκεψη είχε ως στόχο τρόπους ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας και ότι η συνάντηση ασχολήθηκε με τις εξελίξεις στη Λιβύη και τις διεθνείς προσπάθειες επίλυσης της κρίσης και συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα συνεργασίας σε διάφορους τομείς στο πλαίσιο στενών δεσμών της Αδελφότητας και  της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.


Η συνάντηση αφορούσε το ζήτημα της επιστροφής των τουρκικών εταιρειών για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους στη Λιβύη, εκτός από τους μηχανισμούς συνεργασίας και ολοκλήρωσης στους τομείς των επενδύσεων, των υποδομών και του πετρελαίου.


Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης την παρακολούθηση της εφαρμογής του μνημονίου συνεργασίας και στρατιωτικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και της παράνομης κυβέρνησης της Τρίπολης τον περασμένο Νοέμβριο, ιδίως όσον αφορά τη συνεργασία για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων άμυνας και ασφάλειας της Λιβύης μέσω προγραμμάτων κατάρτισης, προσόντων και προετοιμασίας, γράφει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr