«Πραγματική κήρυξη πολέμου»: Η GNA απέρριψε το τελεσίγραφο της Αιγύπτου



Ιούνιος 26, 2020. 22:30

Εκπρόσωποι του στρατού της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας- GNA, με έδρα την Τρίπολη της Λιβύης, ανακοίνωσαν την αποφασιστικότητά τους να επιτεθούν στην πόλη Σύρτη και να την απελευθερώσουν από τα στρατεύματα του LNA, παρά τις διαμαρτυρίες από το Κάιρο. 



Η κατάληψη της Σύρτης για την Αίγυπτο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, είναι ένα είδος «κόκκινης γραμμής».

 Ωστόσο, η GNA απέρριψε το τελεσίγραφο της Αιγύπτου.  Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Middle East Monitor.


Ο Σαλάχ αντ Ντιν αλ Ναμρούς, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της GNA, τόνισε ότι καμία «κόκκινη γραμμή» δεν θα εμπόδιζε την πρόοδο των στρατευμάτων του Σάρατζ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος της Τρίπολης είναι να νικήσει τους στρατιώτες του Χαφτάρ και να τους διώξει από τη Σύρτη. 


Η Αίγυπτος γίνεται σταδιακά μέρος της σύγκρουσης στη Λιβύη. Ο καθορισμός των «κόκκινων γραμμών» της Αιγύπτου, μπορεί να οδηγήσει στην έναρξη πλήρους στρατιωτικής συμμετοχής των αιγυπτιακών στρατευμάτων στον πόλεμο στη βόρεια Αφρική.


Η  GNA πρέπει να γνωρίζει τη θέση της και να κατανοεί με ποιον βρίσκεται σε διάλογο. Η Αίγυπτος δείχνει υπομονή, αλλά αυτή δεν είναι απεριόριστη, και οι αρχές της χώρας θα ανταποκριθούν αμέσως σε οποιαδήποτε απειλή για τα εθνικά συμφέροντα της Αραβικής Δημοκρατίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών.


Το Σάββατο 20 Ιουνίου, ο Αλ Σίσι ανακοίνωσε ότι η χώρα του έχει το νόμιμο δικαίωμα να παρέμβει στη στρατιωτική αντιπαράθεση στη Λιβύη, καθώς η Αίγυπτος κινδυνεύει από επιθέσεις από μισθοφόρους τρομοκράτες που υποστηρίζονται από άλλες χώρες. 

Οι εκπρόσωποι της GNA χαρακτήρισαν τα λόγια του Αιγύπτου ηγέτη ως «πραγματική δήλωση πολέμου» προς την Τρίπολη από το Κάιρο.


TopCor.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr