Ρωσία: «Αδύνατη η μεταφορά του S-400 από την Τουρκία σε άλλο κράτος»



Ιούνιος 30, 2020. 21:39

Η μεταβίβαση του S-400, που παραδόθηκε στην Τουρκία, σε άλλο κράτος, χωρίς την άδεια της Ρωσίας είναι αδύνατη.


Αυτό αναφέρει το Interfax,  επικαλούμενο δηλώσεις της επισήμου εκπροσώπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας (ФСВТС) Μαρία Βορόμποβα.


Έτσι, σχολίασε  τις αναφορές του αμερικανικού γερουσιαστή για αγορά από τις ΗΠΑ των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας  S-400 που παραδόθηκαν στην Τουρκία.


Σύμφωνα με τη Βορόμποβα, για την εξαγωγή  ρωσικών στρατιωτικών προϊόντων θα πρέπει να χορηγηθεί σχετική άδεια από τη Ρωσία.


«Επομένως, η μεταβίβαση ή επανεξαγωγή του συστήματος σε τρίτες χώρες χωρίς την επίσημη άδεια της ρωσικής πλευράς είναι αδύνατη», τόνισε.


Νωρίτερα, η αμερικανική ιστοσελίδα Defense News (φωτό άνω) ανέφερε ότι ο γερουσιαστής Τζον Θουν πρότεινε  μια τροποποίηση στη Γερουσία που θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να αγοράσουν το ρωσικό S-400 από την Τουρκία σε βάρος του προϋπολογισμού των δυνάμεων του στρατού ξηράς.


Στα μέσα Μαΐου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι η παραλαβή από την Άγκυρα του συστήματος S-400 παραμένει το κύριο πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr