«Η Τουρκία έχει γίνει περιφερειακή δύναμη πάλι μετά από 100 χρόνια»



Ιούλιος 1, 2020. 22:09

Άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Ελλάδα, στην «Καθημερινή», ο διάσημος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός εστίασε  την προσοχή του στις δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Στο ελληνικό άρθρο αναφέρεται ότι περιφερειακές δυνάμεις που χάθηκαν πριν από 100 χρόνια, επέστρεψαν στο παιχνίδι.


Στο κείμενο της Καθημερινής (γράφει το δημοσίευμα) που είναι εφημερίδα με υψηλή κυκλοφορία και υπογράφεται από τον Βασίλη Νέδο, αναφέρεται ότι η Τουρκία επέστρεψε στο παιχνίδι των περιφερειακών δυνάμεων 100 χρόνια μετά.

Συνεχίζει  σημειώνοντας ότι ο Νέδος έγραψε στο άρθρο του: 
«Η Τουρκία, λοιπόν, έχει επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι των περιφερειακών δυνάμεων, με βασικό μοχλό την στρατιωτική ισχύ και τις τεράστιες επενδύσεις τις οποίες έκανε σε αυτό τον τομέα, την τελευταία δεκαετία».


Αφού ο Έλληνας δημοσιογράφος παραδέχεται ότι η Τουρκία έχει γίνει μια περιφερειακή δύναμη, η οποία τώρα προγραμματίζει να δημιουργήσει βάσεις στη Λιβύη, τελειώνει το άρθρο του ως εξής:


«Η Αθήνα, αντί να ομφαλοσκοπεί και να περιμένει την επόμενη κίνηση της Τουρκίας, οφείλει να κινηθεί με βάση μια πολυετή στρατηγική σε όλους τους τομείς και όχι με απολιθωμένες ιδεολογικές συζητήσεις». 



Το τούρκικο δημοσίευμα δεν παραθέτει τον σύνδεσμο του άρθρου, αλλά, προφανώς ομιλεί για την ανάλυση του Νέδου στην Καθημερινή : «Ο κίνδυνος μιας «Ναυτικής» Τουρκίας».

                            Video

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr