Αλβανία: Η Τουρκία δώρισε εξοπλισμό στην Πολιτική Προστασία ύψους 1,5 εκατ δολαρίων


Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας (δ) 'αγκωνίζεται' με τον πρέσβη της Τουρκίας στα Τίρανα

Ιούλιος 28, 2020. 22:44

Η τουρκική κυβέρνηση δώρισε εξοπλισμό και στολές για την αλβανική Πολιτική Προστασία -την υπηρεσία των εκτάκτων αναγκών, συνολικής αξίας 1,5 εκατομμύρια δολάρια.



Στη διάρκεια της τελετής παρουσίασης των στολών και των νέων οχημάτων, η υπουργός Άμυνας Όλτα Τζάσκα εξήρε τη συνεργασία με τη σύμμαχο του ΝΑΤΟ, Τουρκία,  στο πλαίσιο των αστικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.


«Όλοι βλέπουμε πόσο έχουν αυξηθεί  οι προκλήσεις των φυσικών καταστροφών. Ο νέος νόμος για την πολιτική προστασία δίνει έμφαση στην πρόληψη καταστροφών και μοιράζεται σαφείς ευθύνες με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως ο καθορισμός του 4% των ετήσιων προϋπολογισμών των δήμων  για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και πάνω από όλα δημιούργησε την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας».


Έτσι από ένα τμήμα με 7 άτομα, σήμερα έχουμε έναν οργανισμό με 120 υπαλλήλους που διαχειρίζονται τον συντονισμό  και την εκπαίδευση εξειδικευμένων δομών για αστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η Τζάσκα.


Ο πρέσβης της Τουρκία, Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ εξήρε με τη σειρά του τις σχέσεις των δύο χωρών και λαών υπογραμμίζοντας ότι η αξία των νέων εργαλείων, εξοπλισμού και στολών που έδωσε η τουρκική κυβέρνηση ανέρχεται στα 1,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, όπως  σημειώνεται.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr