Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Η Ρωσία μετέφερε πυρομαχικά με 20 φορτηγά και θωρακισμένα οχήματα στην ΝτονμπάςΙούλιος 7, 2020. 22:15

Από τις 15 Ιουνίου, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει αποστείλει περίπου 4,5 χιλιάδες τόνους καυσίμων και περισσότερα από 20 φορτηγά με πυρομαχικά στο κατεχόμενο τμήμα της Ντονμπάς (Donbass*).


Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας  Ντμίτρο Γκουτσουλιάκ με αφορμή πληροφορίες από την Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρει η Ukrinform.


«Η Ρωσία συνεχίζει να προμηθεύει όπλα, πυρομαχικά, καύσιμα και λιπαντικά και άλλα στρατιωτικά υλικά στις δυνάμεις κατοχής στις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ μέσω περιοχών των συνόρων που δεν ελέγχονται από την Ουκρανία. 


Συγκεκριμένα, από τις 15 Ιουνίου, φέτος περίπου 4,5 χιλιάδες τόνοι καυσίμων και περισσότερα από 20 φορτηγά πυρομαχικών και στρατιωτικού υλικού παραδόθηκαν στα δύο μέρη (Ντονέτσκ και Λουχάνσκ από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας» σημειώνει η ανακοίνωση.


Επιπλέον, ο Γκουτσουλιάκ είπε ότι ξεχωριστά κομβόι είχαν μεταφέρει θωρακισμένα οχήματα, τα οποία επισκευάστηκαν σε εργοστάσια του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος.


Το δημοσίευμα σχετίζεται με τις πρόσφατες αναφορές περί δημοψηφίσματος στην ανατολική περιοχή της Ουκρανίας για ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

 

 (Don-bass*: ονομασία προερχόμενη από τον ποταμό Donets (Ντόνετς) και τη λέξη Basin (λεκάνη). Η περιοχή έχει σημαντικό ορυκτό πλούτο)

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr