Τουρκία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στη Σακάρια- 4 νεκροί 97 τραυματίες





Ιούλιος 3, 2020. 18:19

Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην περιοχή Χεντέκ της Σακάρια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 4 άτομα σκοτώθηκαν και 97 τραυματίστηκαν.



Έγιναν τρεις μεγάλες εκρήξεις  στο εργοστάσιο, που ακούστηκαν σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων και καταγράφηκαν από τον σεισμολογικό σταθμό, όπως σημειώνεται.


Ο υπουργός Υγείας, Φαχρεττίν Κοτζά,  που μετέβη στο χώρο του συμβάντος ανέφερε ότι έγινε έκλυση διοξειδίου του άνθρακα και μονοξειδίου του άνθρακα από τα πυροτεχνήματα, υπάρχει επίσης στην ατμόσφαιρα  ποσότητα επικίνδυνων αερίων όπως διοξείδιο του θείου.

«Είναι επικίνδυνο για ασθενείς με αρτηριακή πίεση και αναπνευστική δυσχέρεια. Στην περιοχή πρέπει να μην κυκλοφορούν έξω και να κλείνουν τα παράθυρα και τις πόρτες για τουλάχιστον 12 ώρες», είπε χαρακτηριστικά ο Κοτζά.

 Σύμφωνα με την τουρκική ‘t24’ η έκρηξη έγινε στο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων προκάλεσε τη διαφυγή στην ατμόσφαιρα καρκινογόνου καπνού που βρέθηκε ‘σε υψηλά επίπεδα’ τα οποία θα μετακινηθούν σε άλλες περιοχές βάσει της διεύθυνσης του αέρα.

Κατά τη διάρκεια της έκρηξης στο εργοστάσιο εργάζονταν 150 άτομα. Πάνω από εκατό πυροσβέστες και νοσοκομειακά οχήματα  έσπευσαν στην περιοχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την περίθαλψη των τραυματιών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr