«Παρακολουθούνται 5 τουρκικές φρεγάτες και ένα πλοίο εφοδιασμού στα ανοικτά της Μισράτα»


φωτό αρχείου: Μεταφορά τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων στη Μισράτα


Ιούλιος 28, 2020. 21:43

Ο Αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης, στρατηγός Φαράτζ αλ Μανταουί [Faraj Al Mahdawi], επιβεβαίωσε ότι ο στρατός της Λιβύης και η Γενική Διοίκηση, με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, παρακολούθησαν 5 τουρκικές φρεγάτες και ένα πλοίο εφοδιασμού στα ανοικτά των ακτών της Μισράτα.



Σε δήλωση προς την εφημερίδα του Λονδίνου, «Asharq Al-Awsat», εξήγησε ότι οι ναυτικές δυνάμεις είναι πλήρως προετοιμασμένες για οποιαδήποτε πιθανή αντιπαράθεση εάν παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές ή εάν οι απερχόμενες κυβερνητικές δυνάμεις και οι πολιτοφυλακές του Σάρατζ προχωρήσουν προς τη Σύρτη και την αλ Τζούφρα, σημειώνοντας ότι το λιβυκό ναυτικό διεξάγει περιπολίες για αναγνώριση και εκτελεί όλα τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί στο μηχανισμό ελέγχου και παρακολούθησης.


Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να στείλει τη φρεγάτα "Αμβούργο" σε αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λιβύη, «Ειρήνη», στα μέσα Αυγούστου, και έχει προγραμματιστεί να φέρουν περίπου 250 Γερμανούς στρατιώτες.


Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA ανέφερε ότι η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Irene" είναι να σταθεροποιήσει τη Λιβύη, να υποστηρίξει την πολιτική ειρηνευτική διαδικασία υπό την ηγεσία του ΟΗΕ και να σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων ή το λαθρεμπόριο πετρελαίου.


El Watan News


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr