Αλβανία- Τουρκία: Συμφωνία για κατασκευή 552 οικιών και σχολείου στην επαρχία Κούρμπιν



Ιούλιος 3, 2020. 09:20

Τίρανα.

Σήμερα (χθες) υπεγράφη συμφωνία με την Τουρκία για την κατασκευή 522 οικιών για τις οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019.



 Ο Υπουργός Ανασυγκρότησης, Άρμπεν Αχμετάι , σε απευθείας σύνδεση με τον Τούρκο Υπουργό Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης, Μουράτ Κουρούμ, ενημερώθηκε ότι εκτός από τα σπίτια, θα ανακατασκευαστούν: η κεντρική πλατεία της πόλης, το κτίριο του Δημαρχείου και το 9ετές σχολείο. Αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook.


«Με τον Τούρκο Υπουργό Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης, Μουράτ Κουρούμ,  υπογράψαμε τη Συμφωνία Συνεργασίας για το Κατασκευαστικό Έργο 522 κατοικιών στο Λάτσι (κοντά στο Λέτζε-βορειοδυτική Αλβανία).


Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες σε έναν άλλο σημαντικό χώρο ανασυγκρότησης εντός της περιοχής που επλήγη από σεισμό και ένα από τα πρώτα κατασκευαστικά έργα στις νέες περιοχές ανάπτυξης.


Πέρα από τις 522 οικιστικές μονάδες, εντός του τεμαχίου των 72.000 τ.μ., θα υπάρχουν επίσης υπηρεσίες και εμπορικές εγκαταστάσεις, υπόγειος χώρος στάθμευσης και χώροι πρασίνου.

Η κεντρική πλατεία της πόλης, το κτίριο του Δημαρχείου και το 9ετές σχολείο  Γκιον Γκιονάι αποτελούν επίσης αναπόσπαστο μέρος αυτής. Το έργο έχει σχεδιαστεί με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας και θα μετατραπεί σε ένα νέο μοντέλο αστικής και κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης για το Λάτσι», έγραψε ο Αλβανός υπουργός.


Shqiptarja


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr