Λιβύη: Ξαφνική επίσκεψη – μήνυμα- Νίκου Δένδια στο Τομπρούκ



Ιούλιος 1, 2020. 17:58

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε μια ξαφνική επίσκεψη στη Λιβύη σήμερα, Τετάρτη, για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου στο Τομπρούκ, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.



 Την Τετάρτη, ο Δένδιας έγραψε στο Twitter ότι  στο Τομπρούκ, όπου συναντήθηκε με την Άκιλα Σάλεχ, πρόεδρο του κοινοβουλίου της Λιβύης.


«Είχα σήμερα τη χαρά να επισκεφθώ, εδώ στη Λιβύη, ο πρόεδρο του μόνου εκλεγμένου θεσμού στη λιβυκή πραγματικότητα, το πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Λιβύης, Ακίλα Σαλέχ, ήδη, επισκέπτη μας στην Ελλάδα».


Σύμφωνα με την “Defense Arabic” η επίσκεψη του Δένδια στην ανατολική Λιβύη έρχεται σε μια στιγμή που η Αθήνα και η Άγκυρα διαφωνούν  στα σχέδια της Τουρκίας για εξερεύνηση πετρελαίου στα ανοικτά της Κύπρου και τα σχέδια για εξερεύνηση κατά μήκος των ακτών της Λιβύης.


Μέσα σε όλο αυτήν την κατάσταση διαπιστώνεται ότι έχουν εχθρικές τάσεις εξαιτίας των συνοριακών διαφορών μεταξύ τους.


 Εκτός από την Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Γαλλία εξέφρασαν επίσης ανησυχία για την επέκταση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.


Την Τρίτη, η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Γαλλία ότι προκαλεί αστάθεια στη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι στηρίζει τη ρωσική παρουσία στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.


 Μέχρι στιγμής, η Τουρκία είναι η μόνη ξένη χώρα στην περιοχή και συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr