«Μπαίνει τάξη» στο Στρατό της Αλβανίας- Τι απαγορεύει ο νέος νόμος



Ιούλιος 10, 2020. 17:06

Τίρανα.

Για την πειθαρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας έχουν γίνει ορισμένες προσθήκες και τροποποιήσεις στον ισχύοντα νόμο «περί προστασίας της στρατιωτικής πειθαρχίας».



Οι  κυρώσεις που προβλέπονται, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα, κυμαίνονται από την έκπτωση του βαθμού, τη μείωση του μισθού μέχρι την απόλυση από το στρατό.


«Δεν επιτρέπεται στους στρατιώτες να δημοσιεύουν προσωπικές φωτογραφίες ή βίντεο σε σχέση με το στρατό, φωτογραφίες όπλων και συμβόλων του στρατιωτικού εξοπλισμού στα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης. Δεν επιτρέπεται η αποδοχή δώρων από υφιστάμενους ή άλλα άτομα για καλύτερη διαχείριση της στρατιωτικής θητείας», αναφέρει το δημοσίευμα.


Προστίθεται ακόμη:


«Εάν ο στρατιώτης αρνηθεί την παραλαβή όπλου, χαρακτηρίζεται ως σοβαρή παραβίαση και οδηγεί στην ολική εξαίρεσή του. Ο στρατιώτης θα τιμωρηθεί εάν διαταράξει την ειρήνη στη στρατιωτική μονάδα ή στο θάλαμο του.  

Επίσης, ο στρατιώτης που παίζει τυχερά παιχνίδια σε στρατιωτικό περιβάλλον με σκοπό το χρηματικό κέρδος θα τιμωρείται. Εφόσον δεν συμμορφωθεί  στο πρόγραμμα εργασίας περισσότερες από μία φορά σε ένα μήνα, θα τιμωρείται με μείωση του μισθού και υποβιβασμό.


Στις σοβαρές πειθαρχικές παραβάσεις περιλαμβάνονται:


Η εκτέλεση θρησκευτικών τελετών με στολή, σε θρησκευτικά ιδρύματα, ή έξω από τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.


Οποιαδήποτε δημοσίευση στρατιωτικών πληροφοριών και ιδιαίτερα τη διανομή ταξινομημένων επίσημων στρατιωτικών εγγράφων.


Την έκφραση δημόσιας κριτικής προς τις Ένοπλες Δυνάμεις σε γραπτή, προφορική ή ηλεκτρονική μορφή.


Την απόκρυψη, αλλαγή ή καταστροφή επίσημων εγγράφων.


Την εσκεμμένη παραπληροφόρηση.


Την εκ προθέσεως παραβίαση των κανόνων κατοχής, συντήρησης ή χρήσης όπλων, πυρομαχικών, εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιδιωτικό χώρο.


Την κατοχή και χρήση ιδιωτικού όπλου με άδεια σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κ.α.


Την σεξουαλική παρενόχληση, με τη μορφή ανεπιθύμητης σεξουαλικής απόπειρας, ή άλλης λεκτικής ή σωματικής συμπεριφοράς σεξουαλικής φύσης. Επίσης, το αίτημα από ανώτερο σε υφιστάμενο ή κατώτερο στρατιώτη τη σεξουαλική αποδοχή με σκοπό την εύνοια κλπ.


Shqiptarja.com

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr