Τουρκικά άρματα μάχης και πυροβολικό εντοπίστηκαν στα σύνορα της Αρμενίας


Ιούλιος 29, 2020. 22:04

Ο τουρκικός στρατός άρχισε να μεταφέρει στρατιωτικό υλικό, ήτοι:  μονάδες του στρατού, τεθωρακισμένα οχήματα, εξοπλισμό αεροπορικής άμυνας, πυροβολικό και άλλα όπλα στα σύνορα με την Αρμενία, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.


Η κίνηση εντοπίστηκε 15 με 18 χιλιόμετρα από τα σύνορα Τουρκίας- Αρμενίας και εικάζεται ότι είναι στο πλαίσιο των ασκήσεων που αναγγέλθηκαν μεταξύ της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, στρατιωτικοί ειδικοί σχολιάζουν ότι στην πραγματικότητα η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν δημιουργούν εφαλτήριο για την εισβολή στην Αρμενία, παρόμοια με αυτά που έχουν προηγηθεί στη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ, όπου η Τουρκία με το πρόσχημα της στρατιωτικής συνεργασίας εισέβαλε.

Αρκετές πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία σκοπεύει επίσης να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική της αεροπορία στις ασκήσεις, κάτι που δεν αποκλείει την έναρξη αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Αρμενίας.

Οι ειδικοί, με τη σειρά τους, σημειώνουν ότι η υπάρχουσα συγκέντρωση δυνάμεων της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν δεν θα ήταν αρκετή για να διεξαχθεί ένας πλήρης πόλεμος εναντίον της Αρμενίας.

 Αλλά, από πίσω είναι η Ρωσία, η οποία είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Αρμενία ως μέλος του CSTO, παρέχοντας τόσο δεδομένα ραντάρ όσο και δεδομένα από δορυφόρους.

«Η Αρμενία διαθέτει αρκετά στοιχεία αεροπορικής άμυνας ώστε να αποκρούσει τις αεροπορικές επιδρομές και αρκετά πλεονεκτήματα για να ασκήσει πίεση στις θέσεις του τουρκικού  στρατού και των Αζέρων με τη βοήθεια πυροβολικού.

 Προφανώς, εάν αυτές οι χώρες γνωρίζουν αυτό το γεγονός, θα προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τυχόν προκλήσεις»,  - δήλωσε ο αναλυτής  της Avia.pro.

Βίντεο



 

--
The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr