Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020

Πρόεδρος Σερβίας: «Αμερικανοί, Τούρκοι και Γερμανοί φροντίζουν το αγαπημένο τους παιδί»Ιούλιος 28, 2020. 20:07

Βελιγράδι.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες ότι οπλίζουν τους γείτονες της Σερβίας, οι οποίοι είναι μέλη του ΝΑΤΟ και του Κοσσυφοπεδίου."Αμερικανοί, Τούρκοι και Γερμανοί φροντίζουν το αγαπημένο τους παιδί", δήλωσε ο Βούτσιτς, αναφερόμενος στο Κοσσυφοπέδιο.


Είπε ότι η Ουάσιγκτον πρόσφατα παρέδωσε θωρακισμένα οχήματα στη Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου.


Πρόσθεσε  ότι έχουν ήδη ξεκινήσει αρκετές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της Σερβικής Πολεμικής Αεροπορίας, ειδικά στις μονάδες βομβαρδιστικών.


Είπε ότι η ικανότητα αεροπορικής άμυνας θα ενισχυθεί.


Η Σερβία έλαβε πρόσφατα ένα εξελιγμένο αντιπυραυλικό σύστημα από τη Ρωσία, η οποία παρέδωσε επίσης στρατιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και θωρακισμένα οχήματα.


Εν τω μεταξύ, η Κίνα προμήθευσε αεροσκάφη στη Σερβία, όπως σημειώνει η «kallxo.com».Δημοσίευμα της αλβανικής «Koha» της 25ης Ιουλίου ανέφερε ότι στρατιωτικά οχήματα από τις ΗΠΑ έχουν παραληφθεί από τις Δυνάμεις Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου. 

Μάλιστα, δημοσίευσε  και φωτογραφίες των οχημάτων (κάτωθεν) που έχουν πάει στο «Han të Elezit», κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια.--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr