Τουρκικό αεροσκάφος με στρατιωτικό εξοπλισμό προσγειώθηκε στη βάση Αλ Ουατίγια






Ιούλιος 16, 2020. 23:23

Σήμερα, για πρώτη φορά, ένα τούρκικο A-400M προσγειώθηκε στη Βάση  της Πολεμικής Αεροπορίας  Αλ Ουατίγια στη δυτική Λιβύη, μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό για την αποκατάσταση της βάσης για στρατιωτική χρήση το συντομότερο δυνατό.



Ο ανταποκριτής της Al-Arabiya ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι ένα τουρκικό στρατιωτικό φορτηγό αεροπλάνο προσγειώθηκε στη βάση Αλ Ουατίγια.


 Η Τουρκία είχε αναπτύξει τα αναβαθμισμένα σοβιετικά συστήματα αεροπορικής άμυνας που απέκτησε από την Ουκρανία πριν από λίγες ημέρες στη Λιβύη.


 Σύμφωνα με τις πηγές, τα συγκροτήματα βρίσκονται στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Αλ Ουατίγια, όπου, πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα, ως αποτέλεσμα μιας αεροπορικής επίθεσης με μαχητικά αεροσκάφη Rafale, καταστράφηκαν τουλάχιστον τρία τουρκικά συγκροτήματα Hawk MIM-23, καθώς και ένα ουκρανικό σύστημα ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου. 


Αμέσως, η Τουρκία έλαβε έκτακτα μέτρα και άρχισε να αγοράζει σοβιετικά όπλα, καθώς τα τελευταία αποδείχθηκαν αρκετά φορές καλύτερα από αυτά που θα μπορούσε να προσφέρει η Άγκυρα στην κυβέρνηση της Λιβύης.


Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η Τουρκία έχει αγοράσει τουλάχιστον 5 συστοιχίες αεροπορικής άμυνας S-125 από την Ουκρανία, ωστόσο, οι πηγές ισχυρίζονται ότι υπάρχουν μόνο τρία συγκροτήματα στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Αλ Ουατίγια, όπου δεν αποκλείουν την πιθανότητα δύο άλλων συστοιχιών κάπου υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης.


 Οι ειδικοί, με τη σειρά τους, επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι η ανάπτυξη σοβιετικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας στη Λιβύη είναι απίθανο να αλλάξει την ισορροπία ισχύος στην περιοχή, καθώς δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση επιθέσεων, επειδή η εμβέλειά της είναι μικρή για την επίτευξη αεροδυναμικών στόχων.


Defense Arabic


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr