Ο Πούτιν συζήτησε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί



Ιούλιος 22, 2020. 21:05

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία την Τετάρτη, στην οποία συζήτησαν το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Взгляд  (vzglyad).


«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή στο σύνολό της, καθώς και το ζήτημα της μετατροπής του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, το οποίο αποτελεί πρόκληση για ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο».


Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο, το τουρκικό Κρατικό Συμβούλιο ακύρωσε την απόφαση του 1934 που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε διάταγμα για να το μετατρέψει σε τζαμί. Οι μουσουλμανικές λατρείες θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου (μεθαύριο).


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr