Ο αρμενικός στρατός σε ετοιμότητα μάχης στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν


Ιούλιος 31, 2020. 22:44

 

Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι αρμενικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης, όπως επιβεβαιώθηκε από την  ξαφνική επιθεώρηση της ανώτερης στρατιωτικής ηγεσίας, ενόψει των στρατιωτικών ασκήσεων του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, καθώς ενδέχεται να απειληθεί η ασφάλεια της χώρας.

 

«Σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης μάχης του 2020, η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση διενήργησε μια απροειδοποίητη επιθεώρηση για την ετοιμότητα μάχης των δυνάμεων», δήλωσε την Παρασκευή ο Σούσαν Στεπανιάν, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας στο Σπούτνικ.

 «Η δραστηριότητα αυτή περιλαμβάνει επιθεωρήσεις μεγάλων σχηματισμών στρατιωτικών μονάδων πρώτης γραμμής και τμήματος των Κεντρικών Στρατιωτικών Δυνάμεων, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας μάχης».

«Η στρατιωτική ηγεσία έχει καθήκον να επαληθεύσει την ετοιμότητα μάχης των μονάδων και την ικανότητά τους να δράσουν γρήγορα στην τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε δήλωση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η οποία ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τον τουρκικό στρατό την περίοδο από 29 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου.

Αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις με την Τουρκία, έρχονται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, με αποκορύφωμα μια έντονη σύγκρουση κατά μήκος των συνόρων, η οποία ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου.

--

AMN

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr