Το «Καλό Κόμμα» σε υπουργό Άμυνας της Τουρκίας: «Πείτε μας πόσους χάσαμε από την επίθεση στην Αλ Ουατίγια»



Ιούλιος 28, 2020. 21:04

Ο Αϊντιν  Αντνάν Σεζγκίν [Aydın Adnan Sezgin],  βουλευτής του αντιπολιτευόμενου τουρκικού «Καλού Κόμματος»,  υπέβαλε πολλές ερωτήσεις στον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σχετικά με τη στρατηγική της χώρας του στη Λιβύη.



Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης παρουσίασε ένα ερωτηματολόγιο στον υπουργό Άμυνας του Ερντογάν, σχετικά με τον βομβαρδισμό της  αεροπορικής βάσης  Αλ Ουατίγια [Al-Watiyah] στη δυτική Λιβύη, που είχε ως  αποτέλεσμα σοβαρών απωλειών μεταξύ των Τούρκων μισθοφόρων και της πολιτοφυλακής του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, που υποστηρίζεται από τον Ερντογάν.


Την Τρίτη, ο βουλευτής Σεζγκίν αναφέρθηκε στον βομβαρδισμό της βάσης Αλ Ουατίγια, την οποίο η Τουρκία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως αεροπορική βάση, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα αντιπολίτευσης «Yeniçağ».


Είπε σχετικά, ότι: "Ο βομβαρδισμός αυτής της βάσης εμπόδισε την ανάπτυξη τουρκικών αεροσκαφών στην περιοχή και παρέλυσε την στρατιωτική επιχείρηση κατά της Σύρτης και της αλ Τζούφρα».


Συνέχισε, λέγοντας:


«Η Συμμαχία της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, τίθεται μπροστά σε  μια σοβαρή απειλή», προσθέτοντας, «Δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε τα μαχητικά που έπληξαν τη βάση, αν και η παρουσία των όπλων που χρησιμοποιούμε στη Λιβύη είναι σημαντική, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα προηγμένης τεχνολογίας ραντάρ».


Ακόμη δεν εντοπίσαμε τα μαχητικά που πραγματοποίησαν αυτές τις επιθέσεις, που ανήκουν; Σε ποια χώρα; Από που απογειώθηκαν αυτά τα αεροσκάφη;»


«Ποια είναι η ικανότητα της Τουρκίας και της κυβέρνησης αλ Βέφακ για την παρακολούθηση του εναέριου χώρου της Λιβύης σε πραγματικό χρόνο;


Και σε ποιο βαθμό προκλήθηκαν ζημιές από τον βομβαρδισμό στα τουρκικά συστήματα άμυνας που υπήρχαν στη βάση;» 


Ο Αϊντιν  Σεζγκίν συνέχισε:



 «Υπάρχουν αναφορές που λένε ότι αυτός ο βομβαρδισμός σκότωσε περισσότερα από 50 άτομα, είναι αλήθεια; Το τουρκικό καθεστώς εξακολουθεί να μελετά το σχέδιο ανάπτυξης αεροσκαφών στη Λιβύη;». 


Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες από την αρχή των γεγονότων στη Λιβύη χρησιμοποίησαν την Τουρκία ως υπο-πράκτορα για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι αυτό ακριβώς έγινε στη Συρία. 


Είπε: «Όταν εξετάζουμε την τρέχουσα διπλωματική κατάσταση, θα καταστεί σαφές ότι η Τουρκία έχει χάσει τη σχέση της μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας». 

--

Al Ain.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr