«Η Ελλάδα πάντα έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία αλλά χωρίς πιέσεις»



Ιούλιος 28, 2020. 22:18

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα του είναι πάντα έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία, αλλά χωρίς απειλές ή πιέσεις, γράφει αραβικό δημοσίευμα.



Αυτό ήρθε σε μια σειρά από tweets που δημοσίευσε ο Δένδιας μέσω του "Twitter", μετά από συνομιλίες για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την Ισπανίδα ομόλογό του,  Αράντζα Γκονζάλες Λάγια, στην πρωτεύουσα, Αθήνα.


Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός επέκρινε αυτό που χαρακτήρισε ως «τουρκικές πολιτικές που καταδικάστηκαν από όλη την Ευρώπη, ειδικά αυτό που έγινε πρόσφατα με τη μετατροπή του Μουσείου Αγίας Σοφίας σε τζαμί».


Ο Δένδιας κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει «τις νέες οθωμανικές αυταπάτες».


Πρόσθεσε ότι η χώρα του καταδικάζει τις «επεκτατικές πολιτικές της Τουρκίας στους γείτονές της, καθώς και όλες τις ενέργειες που ανέλαβε η Άγκυρα υπονομεύοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο».


Εξήγησε ότι η Ελλάδα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία εάν συνεχιστούν οι παραβιάσεις της.


The New Khalij
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr