Παράνομη Μετανάστευση: Στη Λαμπεντούσα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου



Ιούλιος 27, 2020. 09:36

Ρώμη.

Ο δήμαρχος της ιταλικής νήσου Λαμπεντούσα, Τοτό Μαρτέλλο, καλεί την κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο νησί, επειδή, λόγω της συνεχούς άφιξης εκατοντάδων μεταναστών από την Αφρική, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, γράφει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AGI.



Μεταξύ των μεταναστών που έφθασαν τις τελευταίες δύο ημέρες, 25 είναι θετικοί για το COVID-19.


Ο πρόεδρος της περιοχής της Σικελίας, στην οποία είναι ενταγμένο το νησί της
Λαμπεντούσα, ο  Νέλο Μουσουμέτσι, καλεί την κεντρική κυβέρνηση να βοηθήσει επειδή η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου όχι μόνο επειδή τα κέντρα για τους μετανάστες επικρατεί το αδιαχώρητο, αλλά και λόγω της απειλής εξάπλωσης του κορωνοϊού.


"Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση που θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε υγειονομική κρίση. Λόγω της κλιματικής αλλαγής, η άφιξη των μεταναστών έχει αυξηθεί σημαντικά. Εμείς, ως κυβέρνηση, κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του πληθυσμού, αλλά εξαντλούμε τη δύναμη και την ικανότητα», προειδοποιεί ο δήμαρχος της Λαμπεντούσα.


Ο αρχηγός του κόμματος «Λίγκα», Ματέο Σαλβίνι, αντέδρασε, ισχυριζόμενος ότι αυτός και η «Λίγκα» προστατεύουν τους ψαράδες, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες στη Λαμπεντούσα που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν την εισβολή των μεταναστών».


Χθες, ο δήμαρχος της Λαμπεντούσα επέκρινε τον Σαλβίνι και αξιολόγησε τις δηλώσεις του ως «πολιτική προπαγάνδα» και υπενθύμισε ότι, όταν ο Ματέο Σαλβίνι ήταν Υπουργός Εσωτερικών και όταν μπορούσε να αλλάξει κάτι, δεν είχε απαντήσει σε εκκλήσεις για βοήθεια.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr