Λιβύη: Η αμερικανική πρεσβεία χαιρετίζει την επανάληψη εξαγωγών πετρελαίου




Ιούλιος 10, 2020. 20:43

Τρίπολη.

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιβύη χαιρέτισε την ανακοίνωση της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης  για την επανέναρξη του έργου της προς όφελος όλων των Λίβυων πολιτών, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της.


Τονίζει, ακόμη, την ανάγκη συνεργασίας με την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών που υποστηρίζει στη Λιβύη τη διασφάλιση των εσόδων από καταχρήσεις και τη διατήρησή τους, προς όφελος του λαού. 
Αυτό θα ισχύσει με τη δίκαιη κατανομή των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως σημειώνει η Libyan News Agency- Lana, που εδρεύει στην Τρίπολη.


«Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, Παρασκευή, την άρση της ανωτέρας βίας για όλες τις εξαγωγές πετρελαίου στη χώρα. Το ίδρυμα δήλωσε ότι το πρώτο πλοίο που φορτώνει αργό πετρέλαιο μετά την άρση της ανωτέρας βίας, θα είναι από το λιμάνι της Σίδρας. Το κόστος της επισκευής του δικτύου αγωγών, του επιφανειακού εξοπλισμού και της συντήρησης των φρεατίων έχει μέχρι σήμερα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια», όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr