Διαμαρτυρία του Αζερμπαϊτζάν προς την Ιορδανία για παράδοση όπλων στην Αρμενία



Ιούλιος 27, 2020. 23:33


Το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιορδανίας Σάμι Αμπντουλάχ Γκοσέ [Sami Abdullah Ghosheh] έπειτα από δημοσιεύματα ότι το Αμμάν έχει παραδώσει στην Αρμενία μεταχειρισμένα αντιαεροπορικά συστήματα, εν μέσω της διαφωνίας μεταξύ των δύο εθνών του Καυκάσου, ανέφερε τη Δευτέρα το γραφείο Τύπου του υπουργείου.



«Στις 27 Ιουλίου 2020, ο Πρέσβης του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας στο Αζερμπαϊτζάν κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Αράζ Αζίμοφ.

 Κατά τη συνάντηση, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αράζ Αζίμοφ συζήτησε με τον πρεσβευτή της Ιορδανίας την παράδοση εξοπλισμού στην Αρμενία, μεταξύ άλλων θεμάτων.

 Ο υφυπουργός σημείωσε ότι… οι ειδήσεις για την πώληση πυρομαχικών από την Ιορδανία αντιμετωπίστηκε με δυσαρέσκεια από το ευρύ κοινό », ανέφερε το γραφείο Τύπου.


Ο πρέσβης Γκοσέ, με τη σειρά του, είπε ότι κατανοεί τις ανησυχίες του Μπακού, και ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος, τονίζοντας τις στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.



TRT Arabi.com, Al MasdarNews.com,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr