Πρόεδρος Σερβίας: Ξένοι παράγοντες ώθησαν τις διαδηλώσεις



Ιούλιος 8, 2020. 18:08

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς καταδίκασε τις χθεσινές διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν μπροστά από την Εθνοσυνέλευση, χαρακτηρίζοντάς τες  ως πράξη πολιτικής βίας .



«Χθες το βράδυ στο Βελιγράδι είδαμε την πιο βάναυση πολιτική βία των τελευταίων ετών. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Δημοκρατία της Σερβίας σέβεται πλήρως την ελευθερία του συνέρχεσθαι και της διαδήλωσης, καθώς και τη διαφωνία», είπε, προσθέτοντας ότι ορισμένοι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη βία με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.


Ο Βούτσιτς τόνισε ότι η αστυνομία αντέδρασε μόνο όταν οι συγκεντρωμένοι άνθρωποι άρχισαν να προβαίνουν σε καταστροφές του κτηρίου της Εθνικής Συνέλευσης.


Στην ομιλία του προς το λαό, μίλησε επίσης για τη συμμετοχή ξένων παραγόντων στα γεγονότα πριν από τη συνέλευση.


«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όσοι διαδήλωσαν χθες το βράδυ στοχεύουν στην αποδυνάμωση της θέσης της Σερβίας. Έχουμε στοιχεία για τη συμμετοχή ορισμένων αξιωματούχων από ορισμένες περιφερειακές υπηρεσίες και μπορούμε να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο αργότερα, όταν οι υπηρεσίες μας κάνουν την ανάλυση», είπε.


Ο Βούτσιτς κάλεσε τους πολίτες να μην πάνε στη νέα διαμαρτυρία που ανακοινώθηκε απόψε, δεδομένου ότι σήμερα είναι η δεύτερη χειρότερη μέρα στη χώρα όσον αφορά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού.


"Προτρέπω τους ανθρώπους να μην βγουν, ώστε να μην έχουμε περαιτέρω επώδυνες λοιμώξεις. Σήμερα είναι η δεύτερη χειρότερη μέρα μας με 357 μολυσμένους. Έντεκα πέθαναν. «Υπάρχουν 118 ασθενείς σε αναπνευστικές συσκευές».


makfax.com.mk

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr