Ιταλικό στρατιωτικό αεροσκάφος θα παραλάβει από τη Βουλγαρία τραυματισμένο ναύτη





Ιούλιος 20, 2020. 23:04

Ιταλικό στρατιωτικό αεροπλάνο αναμένεται να φτάσει στη Βουλγαρία την Τρίτη για να παραλάβει έναν τραυματία ναύτη. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της διεθνούς άσκησης "Breeze" στα νερά της Μαύρης Θάλασσας κοντά στο Μπουργκάς στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.



Ο Ιταλός ναύτης υπέστη κάταγμα στο στήθος. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, έπεσε από το ένα κατάστρωμα στο άλλο κατά τη διάρκεια ελιγμών ενός από τα πλοία που συμμετείχαν στην άσκηση. Ο ναύτης μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο, όπου οι Βούλγαροι γιατροί φρόντιζαν την υγεία του.


Στην άσκηση συμμετείχαν 27 πλοία, 2 αεροπλάνα, 7 ελικόπτερα και 2.413 ναύτες από το Ναυτικό της Βουλγαρίας, του Βελγίου, της Γεωργίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ρουμανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Τουρκίας και της Γαλλίας, καθώς και από τη Δεύτερη Μόνιμη Ομάδα ΝΑΤΟ. 


Ο Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Άμυνας  Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ παρακολούθησαν προσωπικά την άσκηση από την φρεγάτα Γκόρντι.


Η άσκηση περιελάμβανε σχεδιασμούς που σχετίζονται με την ασφάλεια στη ναυτιλία - ξεπερνώντας ένα περιστατικό με ένα εμπορικό πλοίο, διασώζοντας ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο, εκκαθάριση πετρελαιοκηλίδας, κατάσβεση πυρκαγιάς πλοίου, εκκένωση ενός τραυματία στρατιώτη, κατάσχεση ενός πειρατικού εμπορικού πλοίου. 


Στην άσκηση έλαβαν χώρα βολές επίδειξης με ένα φορητό αντιπυραυλικό σύστημα πυραύλων για αεροπορικούς στόχους, βολές από ελικόπτερο Panther AS565 MB για θαλάσσιους στόχους, υποβρύχια επίθεση και χρήση αντι-υποβρυχίων βομβών.


Dnes.dir.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr