Πενταρόφσκι: Το πολύγωνο άσκησης ‘Κρίβολακ’ το προσφέρουμε στο ΝΑΤΟ



Ιούλιος 9, 2020. 21:59

Σκόπια.

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας και  Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Στέβο Πενταρόφσκι, επισκέφθηκε το στρατόπεδο Κρίβολακ.

Είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Μονάδα Μηχανικής που εκτελεί εργασίες αναμόρφωσης του συγκροτήματος.


Οι υπεύθυνοι διοικητές ενημέρωσαν τον Πρόεδρο Πενταρόφσκι ότι, ξεκινώντας πριν από 2 μήνες, το Τμήμα Μηχανικής μαζί με το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας της Πρεσβείας των ΗΠΑ, υλοποιεί έργα για την επισκευή υφιστάμενων οδικών υποδομών, καθώς και για την επισήμανση και το άνοιγμα νέων δρόμων.


Επίσης, οι υπεύθυνοι του χώρου εκπαίδευσης ενημέρωσαν τον πρόεδρο Πενταρόφσκι για τις τρέχουσες, καθώς και τις μελλοντικές προγραμματισμένες δραστηριότητες που στοχεύουν στη βελτίωση των υποδομών του "Κρίβολακ", με σύστημα παράκαμψης και εσωτερικής σύνδεσης, έργο συνολικού μήκους 74 χλμ.


Η νέα υποδομή, σύμφωνα με εκπροσώπους του τάγματος μηχανικής, θα αυξήσει την κινητικότητα στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και την ικανότητα διεξαγωγής ασκήσεων κατάταξης όπως σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες.


Ως 30ο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, η Βόρεια Μακεδονία, όπως είπε ο πρόεδρος Πενταρόφσκι, έχει κάτι να προσφέρει στους συμμάχους της στη Συμμαχία.


«Το πεδίο άσκησης Κρίβολακ, στο οποίο έχουν επενδυθεί πολλά στο παρελθόν για τον εκσυγχρονισμό της γκάμας του στρατού, είναι ένας από τους πόρους μας που μπορούμε να προσφέρουμε στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο πρόεδρος Πενταρόφσκι.


Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, ενημερώθηκε για την επερχόμενη άσκηση «Resolute Strike 21» καθώς και για την εντατική συνεργασία του Στρατού της χώρας με το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας της Πρεσβείας των ΗΠΑ.


Επεσήμανε ότι αυτή η συνεργασία έφερε τη δωρεά υλικών για την κατασκευή και την επισκευή της οδικής υποδομής του πολυγώνου ‘Κρίβολακ’, τονίζοντας ότι αυτό είναι το άμεσο όφελος από την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες ως έναν από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς επενδυτές της χώρας.





Makfax.com.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr