Η Ρωσία ανοίγει εκ νέου πρεσβεία στη Λιβύη

 

Φωτό από την επίθεση στη ρωσική πρεσβεία στην Τρίπολη το 2013

Ιούλιος 4, 2020. 08:52

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Τομπρούκ, Ακίλα Σαλέχ,  ανακοίνωσε «την έναρξη εκ νέου της Ρωσικής Πρεσβείας».


“Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι πήραμε την απόφαση να ανοίξουμε εκ νέου τη ρωσική πρεσβεία στη Λιβύη,  με επιτετραμμένο τον Τζαμσέντ Μπολτάεφ».

Ο Λαβρόφ είπε ότι ο Μπολτάεφ  θα βρίσκεται προς το παρόν στην Τυνησία, αλλά θα εκπροσωπεί τη Ρωσία σε όλη τη Λιβύη.

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι η Ρωσία τάσσεται υπέρ της παύσης των συγκρούσεων στη Λιβύη και την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των μερών. Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι η κρίση δεν μπορεί να έχει στρατιωτική λύση και ότι πρέπει να διευθετηθεί από τους ίδιους τους Λιβύους.

Στις 2 Οκτωβρίου του 2013, η Ρωσική Πρεσβεία στην Τρίπολη δέχθηκε επίθεση. Ο επιτιθέμενος κατάφερε να εισβάλει στο κτήριο της πρεσβείας, ενώ αργότερα απωθήθηκε από τον λιβυκό στρατό. Κανένας από τη ρωσική διπλωματική αποστολή δεν τραυματίστηκε από την επίθεση. Μετά το συμβάν, οι αρχές της Λιβύης παραδέχθηκαν ότι δεν ήταν σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια των διπλωματών. Η πρεσβεία εκκενώθηκε λίγο αργότερα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr