Ο Αιγυπτιακός Στρατός θα καταστρέψει εντελώς την αεροπορική βάση αλ Ουατίγια;





Ιούλιος 26, 2020. 23:10

Άγνωστα μαχητικά βομβάρδισαν τη βάση της πολεμικής αεροπορίας αλ Ουατίγια δύο φορές, η τελευταία από τις οποίες ήταν σήμερα το πρωί.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν στοχευθεί συστήματα αεροπορικής άμυνας στο πλαίσιο ενός σχεδίου καταστολής της αεροπορικής άμυνας.


Ο  πρώτος βομβαρδισμός ήταν επιτυχής, αλλά η Τουρκία επισκεύασε γρήγορα τη βάση και έφερε νέα συστήματα, συγχρόνως κατασκεύασε υπόστεγα προκειμένου να φέρει στη βάση μαχητικά αεροσκάφη F-16.


Η δυνατότητα της Αιγύπτου


Ο αιγυπτιακός στρατός μπορεί να σχεδιάσει  και να καταντήσει εντελώς άχρηστη αυτή τη βάση  μια και έξω, αντί να βομβαρδίζει τα συστήματα αεροπορικής άμυνας,  τα ραντάρ και τα ηλεκτρονικά συστήματα μπλοκαρίσματος. 


Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση του γαλλικού πυραύλου "MBDA Apache" που εκτοξεύεται από τον αέρα.


Ο πύραυλος Apache σχεδιάστηκε ειδικά για να καταστρέψει διαδρόμους απογείωσης. Ο πύραυλος έχει εμβέλεια 140 χλμ. Και ζυγίζει 1,2 τόνους και καθοδηγείται από την αδράνεια INS και δορυφόρο GPS. Ο πύραυλος περιέχει επίσης 10 βόμβες διασποράς, καθεμία που ζυγίζει 50 κιλά.


Η καταστροφή του διαδρόμου θα καταστήσει τη βάση άχρηστη, και αυτό είναι που οι Τούρκοι φοβούνται και αναζητούν τρόπους για τη διαφύλαξή της, γιατί η Τουρκία με τα drone  που μετέφερε στη Λιβύη κατάφερε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή και συνέβαλε σημαντικά στον έλεγχο των δυνάμεων της Εθνικής Συμφωνίας σε περιοχές που κυριαρχούσαν  οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ.


Ο πύραυλος Apache είναι εξοπλισμένος με σχεδιασμό για την αποφυγή συστημάτων αεροπορικής άμυνας και θεωρείται ο πνευματικός πατέρας του κινητού πυραύλου Scalp-EG.
  Η Αίγυπτος χρησιμοποιεί τον πύραυλο Apache ως μέρος του οπλισμού Mirage-2000 και μπορεί να εκτοξευθεί και από τα σύγχρονα μαχητικά Rafale.


Το MBDA Apache, ή Apache AP, είναι ένας πύραυλος κρουζ που δημιουργήθηκε από τη Γαλλία και κατασκευάστηκε από την ευρωπαϊκή εταιρεία όπλων MBDA. Το σύστημα Apache είναι το θεμέλιο της έννοιας SCALP EG, ιδιαίτερα στην αεροδυναμική και στη  μυστικότητα του.


 Το σύστημα SCALP EG έχει επίσης ένα διαφορετικό σύστημα πρόωσης και μια διαφορετική κεφαλή.

 Ενώ το SCALP χρησιμοποιεί μια μοναδική κεφαλή υψηλής διείσδυσης, ο Apache διασκορπίζει 10 υποβολές συμπλέγματος όταν χτυπά το στόχο.


 Defense Arabic


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr