Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Υποκίνηση εθνοτικού μίσους- Αλβανοί σβήνουν τις οδικές πινακίδες στην ελληνική γλώσσαΙούλιος 8, 2020. 23:41

Ενώ το προσχέδιο νόμου για τις μειονότητες και η αναγνώρισή τους ως τέτοιες συζητείται με 300 άτομα, ο επικεφαλής του  ΚΕΑΔ/PBDNJ Βαγγέλης Ντούλες καταγγέλλει ένα γεγονός που έλαβε χώρα στο δήμο Φοινίκης, το οποίο, σύμφωνα με αυτόν, προκαλεί εθνοτικό μίσος.Ο Ντούλες έγραψε στο twitter ότι αυτές τις μέρες, στις περισσότερες δίγλωσσες πινακίδες,  που είναι τοποθετημένες από την αρμόδια αρχή κατά μήκος της εθνικής οδού που διασχίζει τον δήμο της Φοινίκης, τα ονόματα στα ελληνικά έχουν διαγραφεί και αυτό το φαινόμενο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.


Ο Ντούλες ζητά αυτό που αποκαλεί ευρωπαϊκό φάσμα Πολιτικής,  την υγιή κοινή γνώμη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όλοι μαζί να κόψουν το δρόμο στους δράστες αυτών των ενεργειών και στους εμπνευστές τους, μια για πάντα.


«Παρόλο που μια τέτοια πράξη: 1. Συνιστά ποινικό αδίκημα. 2. Παραβιάζει το πνεύμα και το γράμμα της εγχώριας νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, 3. Αποδεικνύει και υποκινεί το εθνοτικό μίσος».


«Η έκκληση μας είναι για ένα ειλικρινά ευρωπαϊκό πολιτικό φάσμα, μια υγιή κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης να συνεργαστούν για να σταματήσουμε μια για πάντα τέτοια φαινόμενα, τους δράστες και τους εμπνευστές τους», έγραψε ο Ντούλες.


Shqiptaria.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr