Με εντολή Ερντογάν…σύντομα νόμος για κηδεμονία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης



Ιούλιος 2, 2020. 21:00


Συνεχίζοντας της κατασταλτικές πολιτικές του ο Ερντογάν, τον κατακερματισμό και τη δίωξη των αντιπάλων του,  ζήτησε να υποβληθούν στο κοινοβούλιο νομικές ρυθμίσεις για την «οργάνωση των κοινωνικών μέσων», πριν από την έγκριση του αμφιλεγόμενου νόμου, όπως επιβεβαίωσε η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, γράφει αιγυπτιακό δημοσίευμα.



Σύμφωνα με την ‘al Arabiya.net’,  δημοσιογράφος της Χουριέτ που βρίσκεται στον κύκλο λήψης αποφάσεων στην Τουρκία, δήλωσε ότι οι τελικές ρυθμίσεις για τα ‘μέσα κοινωνικής δικτύωσης’  θα παρουσιαστούν πριν από τις 15 Ιουλίου.


Η εσπευσμένη απόφαση έρχεται μετά την κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σημ. στο Twitter) κατά του υπουργού – γαμπρού  του Ερντογάν, Αλμπαϊράν και της κόρης του, που προκλήθηκε σάλος στην Τουρκία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του διαχειριστή του λογαριασμού.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ερντογάν ζήτησε από τις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων να ανοίξουν γραφεία στην Τουρκία και να πληρώσουν από τα κέρδη τους, όπως ορίζεται από την τουρκική νομοθεσία.


Η παρέμβασή περιλαμβάνει όρους για στοιχεία ελέγχου στο άνοιγμα των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις πραγματικές ταυτότητες των διαχειριστών.


Σε ομιλία του την Τετάρτη, ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησής του να επιβάλει ολοκληρωμένη νόμιμη λογοκρισία σε ιστότοπους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με φόντο την επίθεση κατά του γαμπρού του και της κόρης του- με την ανακοίνωση της γέννησης του τέταρτου παιδιού τους.


Οι δηλώσεις του Ερντογάν επικρίθηκαν και γελοιοποιήθηκαν από τους αντιπάλους του, καθώς η επικεφαλής του «Καλού Κόμματος», Ακσενέρ, είπε περιπαιχτικά λόγια για τον ίδιο και τις προθέσεις του ότι θέλει να κλείσει όλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και το Netflix.


MobTada.com, nabd.com,


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr