Εκατοντάδες Αλβανοί υποδέχθηκαν τον Θάτσι που επέστρεψε από το Δικαστήριο της Χάγης



Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο: Ο Θάτσι βγαίνει από το όχημα και φιλά τη σημαία του UCK, ενώ επευφημείται από τους Αλβανούς


Ιούλιος 17, 2020. 22:48


Μετά από τέσσερις ημέρες παραμονής στη Χάγη, ο Χασίμ Θάτσι, όπου είχε κληθεί από το Διεθνές Δικαστήριο για υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου, έφθασε σήμερα στο αεροδρόμιο των Τιράνων, προκειμένου να πάει οδικώς στο Κοσσυφοπέδιο.



Εκατοντάδες Αλβανοί έσπευσαν να υποδεχθούν τον πρόεδρο Θάτσι με χορούς και σημαίες στα σύνορα Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου, ως ένδειξη σεβασμού και υποστήριξης.


Οι Κοσοβάροι συγκεντρώθηκαν στη Βερμίτσα κουνώντας σημαίες του UCK, τραγουδώντας και χορεύοντας, χωρίς να φοβούνται τον κορωνοϊό, παρόλο που το Κοσσυφοπέδιο είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στην περιοχή.


 Οι περισσότεροι από τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν είναι πρώην μέλη του UCK, οι οποίοι είπαν ότι περιμένουν τον «ιστορικό πρόεδρο».


Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, επί τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, απάντησε στις ερωτήσεις του ειδικού εισαγγελέα στο Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης. 


Ο Πρόεδρος Χασίμ Θάτσι και ο πρόεδρος του PDK Καντρί Βεσέλι και αρκετοί άλλοι έχουν ενημερωθεί για την πιθανότητα να κατατεθούν μηνύσεις για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου.




Shqiptarja
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr