Απογειώθηκαν ρωσικά μαχητικά για να σταματήσουν ισραηλινή επίθεση στη Συρία





Ιούλιος 21, 2020. 22:52

 Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Τρίτη ότι η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε ένα ισραηλινό πολεμικό αεροπλάνο κατά τη διάρκεια επίθεσης στη Δαμασκό χθες το βράδυ.



 «Παρά τις φήμες ότι η Ρωσία ενδέχεται να μην ελέγχει τον εναέριο χώρο της Συρίας, έγινε σαφές ότι λίγα λεπτά πριν από την επίθεση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία απογείωσε στρατιωτικά της αεροσκάφη από τη βάση Χμέιμιμ, για αναχαίτιση στα νοτιοανατολικά της χώρας». 


Σημειώνεται ακόμη ότι «η απογείωση  των ρωσικών αεροπορικών μαχητικών σημειώθηκε στα 21 και 47 λεπτά, ενώ το Ισραήλ ξεκίνησε μια επίθεση στα 21 και 48 λεπτά».


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία σταμάτησε την ισραηλινή επίθεση μετά την ανάπτυξη των αεροσκαφών της στη νότια Συρία χθες το βράδυ.


«Δεδομένης της απόστασης από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ μέχρι τη Δαμασκό, τα ρωσικά αεροπλάνα θα μπορούσαν να την καλύψουν μέσα σε λίγα λεπτά, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Ρωσία εμπόδισε εντούτοις τον ισραηλινό στρατό να συνεχίσει τις επιθέσεις του καθώς η επίθεση προερχόταν από τον ισραηλινό εναέριο χώρο».


Ενώ το Κρεμλίνο δεν επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες, υπήρξαν παρόμοιες αναφορές για ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις που παρεμπόδισαν ισραηλινά αεροσκάφη στο παρελθόν.


 Ωστόσο, παρά τις πληροφορίες αυτές, ο Ισραηλινός στρατός κατάφερε να χτυπήσει ορισμένες τοποθεσίες γύρω από το προάστιο Σαχνάγια της Δαμασκού. 


Δημοσίευμα από την πρωτεύουσα της Συρίας, ανέφερε ότι ο αραβικός στρατός της Συρίας κατάφερε να καταρρίψει ορισμένους ισραηλινούς πυραύλους, αλλά λίγοι κατάφεραν να χτυπήσουν τους επιδιωκόμενους στόχους τους.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr