Βρυξέλλες: Διαμαρτυρία για την τουρκική επέμβαση στη ΛιβύηΙούλιος 17, 2020. 20:34

Βρυξέλλες.

Δεκάδες ακτιβιστές στην πρωτεύουσα του Βελγίου, την Παρασκευή, διοργάνωσαν διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καταγγέλλοντας την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και απαιτώντας τον τερματισμό των εγκλημάτων που προέκυψαν από αυτήν.


Οι διαδηλωτές, οι οποίοι προέρχονται από τις αραβικές, κουρδικές και βελγικές κοινότητες, σήκωσαν πανό εναντίον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φωνάζοντας συνθήματα «Stop στην τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη» και «Stop στις τουρκικές παραβιάσεις στον αραβικό κόσμο».


Αυτή η εκδήλωση, που οργανώθηκε από ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την υπεράσπιση της ειρήνης στον κόσμο, συμπίπτει με την έναρξη της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες για ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρώπη που πάσχει από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.


Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση δήλωσαν: «Ήρθαμε να συμπαρασταθούμε στους Λιβύους αδελφούς μας ενάντια στην τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Λιβύη και στη μεταφορά τρομοκρατών μισθοφόρων στη Λιβύη».


Οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους στη σημερινή τους συνάντηση κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου κορυφής των είκοσι επτά χωρών ότι οι ενώσεις της αραβικής κοινότητας και του ελεύθερου κόσμου και οι υποστηρικτές τους στην Ευρώπη απαιτούν μια σταθερή στάση ενάντια στην εισβολή του Ερντογάν στη Λιβύη.


 Τόνισαν ότι «αυτό που κάνει σήμερα η Τουρκία με τις εχθρικές και αποικιακές παρεμβάσεις είναι για την επίτευξη οικονομικών φιλοδοξιών και στόχων επέκτασης της,  στη Λιβύη που είναι πλούσια σε πετρέλαιο».


Τόνισαν ότι «η Τουρκία εδώ και χρόνια αναζητά να δημιουργήσει συγκρούσεις σε ορισμένες γειτονικές χώρες και επίσης υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες στην αραβική περιοχή στο Ιράκ και τη Συρία, και τώρα κάνει το ίδιο στη Λιβύη».


Ο  Ερίκ Γκοζλάν (Eric Gozlan), διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Διπλωματίας και Διαλόγου, [International Council for Diplomacy and Dialogue], ο οποίος συμμετείχε στη διαδήλωση, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η διαδήλωση είναι ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς την Ευρώπη.


Πρόσθεσε: «Η Ευρώπη οφείλει να δράσει για να σταματήσει την τουρκική επέμβαση στη Λιβύη και να αποτρέψει μια μεγάλη κρίση κοντά στα σύνορά της». 


Συνέχισε λέγοντας: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αραβικές χώρες, η αστάθεια και οι πόλεμοι είναι άμεσο αποτέλεσμα της παρέμβασης ξένων χωρών, ειδικά της Τουρκίας».


Al Ain- Abu Dhabi


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr