Νέα αεροπορική μεταφορά όπλων από Τουρκία στη Λιβύη



Ιούλιος 9, 2020. 09:44

Η Τουρκία εξακολουθεί να παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που απαγορεύει την αποστολή όπλων στη Λιβύη, καθώς δύο στρατιωτικά  μεταγωγικά αεροπλάνα με όπλα και πυρομαχικά κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Μιτίγκα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.



Οι πηγές ανέφεραν στο «Al-Ain News», την Πέμπτη, ότι η Άγκυρα έστειλε δύο τουρκικά μεταγωγικά αεροπλάνα την Τετάρτη το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, φορτωμένα με όπλα και πυρομαχικά, τα οποία εκφορτώθηκαν στο αεροδρόμιο της Μιτίγκα.


Οι πηγές πρόσθεσαν ότι το φορτίο μεταφέρθηκε τη νύχτα στο σκοτάδι λόγω των διακοπών ρεύματος στο κέντρο της πρωτεύουσας, προς τα δυτικά.


Αναμένεται ότι αυτά τα όπλα θα φτάσουν στη βάση της Αλ Ουατίγια για να την προστατεύσουν αφού ο στρατός της Λιβύης τους στόχευσε και κατέστρεψε τα συστήματα αεροπορικής άμυνας τους.



Σύμφωνα με τον ιστότοπο “Itamil Radar”, που ειδικεύεται στις στρατιωτικές πτήσεις στη Μεσόγειο, παρακολουθήθηκε μια νέα διπλή πτήση τουρκικών αεροσκαφών προς τη Λιβύη. 

Ένα  Lockheed C-130E (63-13188) και ένα  Airbuys A400M (16-0055) απογειώθηκαν από την Κωνσταντινούπολη για μια νέα πτήση logistics.


Μάλιστα, Λίβυοι ακτιβιστές κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από τους δρόμους στην Τρίπολη των στρατιωτικών οχημάτων - τα οποία πιθανόν να μετέφεραν το φορτίο - που κατευθύνονται προς τη δυτική πλευρά της πρωτεύουσας.


Ακτιβιστές της Λιβύης εικάζουν ότι η αποστολή περιλαμβάνει συστήματα αεροπορικής άμυνας που αποστέλλονται προς το παρόν στη βάση της Αλ Ουατίγια, η οποία στοχεύτηκε πρόσφατα από τον εθνικό στρατό.


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν τεράστιες ναυτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης κατά την προσεχή περίοδο, σύμφωνα με Naftex,  σε 3 διαφορετικές περιοχές, και η κάθε μία θα φέρει ένα ξεχωριστό όνομα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr