Το Ισραήλ απειλεί να χτυπήσει ρωσικούς στόχους στη Συρία

Bavar-373 (SAM)


Ιούλιος 26, 2020. 18:41


Όταν το Ιράν άρχισε να αναπτύσσει συστήματα εναέριας άμυνας του στη Συρία, τα οποία όχι μόνο μπορούν να καταρρίψουν ισραηλινούς πυραύλους, αλλά και να επιτεθούν επιτυχώς σε ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη σε αποστάσεις έως 180-200 χιλιόμετρα, έγινε γνωστό ότι Το Τελ Αβίβ έχει αρχίσει να απειλεί ανοιχτά τη Ρωσία με χτυπήματα στο έδαφος της Συρίας, γράφει ιταλικό δημοσίευμα.



Υπάρχουν, βέβαια, φερόμενες συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ αλλά είναι προς το παρόν ανεφάρμοστες, καθώς προβλέπουν επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους στη Συρία ακόμη και αν είναι κοντά σε ρωσικά στρατόπεδα, εφόσον απειλούν την ασφάλεια του εβραϊκού κράτους.


«Η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των υπουργών άμυνας της Ρωσίας και του Ισραήλ, Σεργκέι Σόιγκου και Μπένι Γκάντς, πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου, αλλά οι λεπτομέρειες του έχουν γίνει γνωστές μόνο τώρα. 


Σύμφωνα με το Breaking Defense, ο Μπένι Γκάντς προσπάθησε να μεταφέρει στη ρωσική πλευρά την ανησυχία του Ισραήλ,  ότι η ηγεσία της Συρίας ενδέχεται να λάβει τα ιρανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Khordad-3 (SAM) ή τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Bavar-373 (SAM).


Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα,  επικεφαλής του έργου δημόσιας διπλωματίας του Εβραϊκού Κογκρέσου της Ευρασίας, Αριέλ Μπουλστάιν, ο οποίος βρίσκεται στο στενό κύκλο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προειδοποίησε για αυτές τις υποθέσεις.


 «Το ενδεχόμενο μεταφοράς νέων, θανατηφόρων όπλων σε μια περιοχή όπου υπάρχουν πολλές εξτρεμιστικές δυνάμεις , αυτό πρέπει να ανησυχεί όλους, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ», δήλωσε ο αναλυτής. 


Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta  υπάρχει μεγάλος κίνδυνος περαιτέρω εμπλοκής.


Δεν είναι γνωστό γιατί η Ρωσία πρέπει να θεωρήσει το Ιράν  ως εξτρεμιστική δύναμη και γιατί τα ιρανικά συστήματα αεροπορικής άμυνας είναι πολύ επικίνδυνα, αλλά ειδικοί πιστεύουν ότι αν το Ιράν έχει αρχίσει να μεταφέρει συστήματα αεροπορικής άμυνας στη Συρία, αυτό έγινε, ασφαλώς, μετά από συμφωνία με τη Μόσχα.


Είναι γνωστό ότι και τα δύο κράτη επιδιώκουν έναν στόχο στη Συρία: την απελευθέρωση του εδάφους αυτής της χώρας από  τις τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το εξωτερικό.


Ωστόσο, σημειώνει ο Ιταλός σχολιαστής, η  Συρία, όπως και οποιαδήποτε άλλη χώρα, έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην υποστεί παθητικά τις επιθέσεις του Ισραήλ που πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να επιτεθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και να μην δεσμεύεται από διεθνή πρότυπα, να είναι σε θέση να προσαρτήσει εδάφη και να ηγηθεί στοχευμένες δολοφονίες με ατιμωρησία. 


Φαίνεται ότι ο αέρας της ατιμωρησίας πρόκειται να τελειώσει ακόμη και για την ελίτ της εξουσίας που βρίσκεται στο Τελ Αβίβ, καταλήγει το δημοσίευμα.



Contro Informazione

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr