Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα ενδιαφέρθηκε για δύο φυλακισμένους Ρώσους



Ιούλιος 22, 2020. 20:47

Η Ρωσική Πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με δύο Ρώσους πολίτες που κρατούνται από το 2019 στην Ελλάδα. Οι άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, καθώς και για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και παράνομη διέλευση συνόρων.



«Προξενικοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν  τους Ρώσους πολίτες, τους έδωσαν καταλόγους δικηγορικών γραφείων, πληροφορίες σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο για πιθανή μεταφορά  τους στη Ρωσία για να εκτίσουν την ποινή τους εκεί, συμπλήρωσαν έγγραφα και πρόσφεραν βοήθεια, ενδιαφέρθηκαν για τους όρους κράτησης και επικοινώνησαν με τη διοίκηση των φυλακών, μεσολάβησαν για επαφή με τους συγγενείς ενός από τους κρατουμένους», είπε ο Βασίλι Γκαβρίλοφ, αξιωματούχος του  γραφείου Τύπου της πρεσβείας,  στο κανάλι Ζβέζντα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, προς το παρόν, η διπλωματική αντιπροσωπεία δεν έχει λάβει καμία πληροφορία σχετικά με την ολοκλήρωση της δίκης και την ετυμηγορία.

Στην πρώτη δικαστική πράξη ο Κωνσταντίν Σεμιόνοφ και ο Ιβάν Βοζνίκοβτσεφ έλαβαν ποινή 253 χρόνων συνολικά.


Κρίθηκαν ένοχοι για λαθρεμπόριο μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή στην Ελλάδα. Οι δύο είχαν δηλώσει ότι δεν ήταν ένοχοι. Σύμφωνα με αυτούς, ο Τούρκος ιδιοκτήτης  του γιοτ τους εξαπάτησε  για να δεχτούν παράνομους μετανάστες στο σκάφος, γράφει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr