«Ξένες Δυνάμεις μπήκαν στο Λιμάνι Πετρελαίου της Σύρτης»- τούρκικο δημοσίευμα

Χάρτης από το τούρκικο δημοσίευμα

Ιούλιος 6, 2020. 08:56

Ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Αρχής Πετρελαίου της Λιβύης (που εδρεύει στην Τρίπολη), Μουσταφά Σαναλάχ, δήλωσε ότι ξένες δυνάμεις έχουν μπει στο Λιμάνι Πετρελαίου της Σύρτης, στα ανατολικά της χώρας και ότι δουλεύουν εντατικά για να το διαμορφώσουν σε στρατιωτικό κέντρο, αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η τούρκικη ‘Star’.


Ο Σαναλάχ τόνισε ότι η ζημιά που προκλήθηκε στη βιομηχανία πετρελαίου από το 2011 ανέρχεται στα 231 δισεκατομμύρια δολάρια, προτρέποντας τις δυνάμεις της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας ‘Βάγκνερ’ να εγκαταλείψουν την περιοχή αμέσως.

Σε δήλωσή προς την τηλεόραση της Τρίπολης «Al Ahrar», ανέφερε ότι η πετρελαιοπηγή Σεράρα καταλήφθηκε πριν από 25 ημέρες από μισθοφόρους που ανήκουν στη ρωσική εταιρεία ασφάλειας «Wagner», ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με τις δυνάμεις που προστατεύουν την περιοχή.

Ο Σαναλάχ σημείωσε ότι οι ξένες δυνάμεις μπήκαν στο πετρελαϊκό λιμάνι της Σύρτης από χθες και εργάζονται εντατικά για να το μετατρέψουν σε στρατιωτική ζώνη, προσθέτοντας ότι οι φρουροί του λιμανιού ‘βρίσκονται σε παράνομες σχέσεις με τις ξένες δυνάμεις’.

Star.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr