Ο τουρκικός στρατιωτικός εξοπλισμός στη Λιβύη, όπως φαίνεται από το διάστημα



Φωτό από το ρωσικό δημοσίευμα

Ιούλιος 20, 2020. 21:40

Τα τουρκικά στρατιωτικά μηχανήματα και όπλα που μεταφέρθηκαν στη Λιβύη φωτογραφήθηκαν από δορυφόρους τόσο την πρωτεύουσα Τρίπολη όσο και στη Μισράτα.



Οι φωτογραφίες  δημοσιεύθηκαν από χρήση στο Twitter που δείχνει την εστίαση των φακών του δορυφόρου στον τουρκικό εξοπλισμό στις δύο πόλεις.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στα μέσα Ιουνίου.


Υπενθυμίζεται ότι το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη ισχύει από τις 26 Φεβρουαρίου 2011, και τα θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα της Τουρκίας άρχισαν να παράγονται από το 2014, επομένως γίνεται αυτονόητο ότι τα οχήματα αυτά παραδόθηκαν στην κυβέρνηση της Τρίπολης μετά την απαγόρευση του ΟΗΕ.


Άλλες εικόνες που τραβήχτηκαν από το αεροδρόμιο της Μιτίγκα  στην Τρίπολη, δείχνουν τα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα Korkut.


 Προφανώς έχουν τοποθετηθεί για κάλυψη του αερολιμένα από τα αεροσκάφη του εχθρού. Αυτό το σύστημα αεροπορικής άμυνας άρχισε να εντάσσεται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το 2016.


Στο αεροδρόμιο της Μισράτα εντοπίστηκαν δύο UAV Bayraktar TB2. Τα τουρκικά drone αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αεροπορίας της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης (GNA).


Η εμφάνιση αυτού του μοντέλου στρατιωτικού υλικού στη Λιβύη είναι αντίθετη με την απαίτηση του ΟΗΕ, που απαγορεύει την προμήθεια στρατιωτικών μονάδων UAV (όχι του τύπου της αστυνομίας). Εάν ληφθεί υπόψη ότι αυτό το drone πρωτοκυκλοφόρησε το 2014, δηλαδή, μετά την έναρξη του εμπάργκο, γίνεται σαφής η παραβίαση του από την Τουρκία.

Αεροδρόμιο Μιτίγκα (Τρίπολη)

Είναι γεγονός ότι η Άγκυρα αγνοεί το εμπάργκο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και, μάλιστα, δεν κρύβει το γεγονός αυτό.


Η παραβίαση των διεθνών κανόνων έχει ήδη δημιουργήσει προστριβές στις σχέσεις με τη Γαλλία, την Ελλάδα (με τις οποίες υπήρχαν διαφωνίες στο παρελθόν) και τις χώρες που συμμετείχαν στο Συνέδριο των Αραβικών Κρατών (LAS).
 Αεροδρόμιο της Μισράτα

 Επιπλέον, οι Τούρκοι δημιουργούν δύο στρατιωτικές βάσεις στην επικράτεια της Τριπολιτανίας, η οποία επιπλέον προωθούν περαιτέρω  τις επεκτάσεις τους στη Βόρεια Αφρική, χωρίς ουσιαστική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.


Riafan.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr