Ρωσία: Οι δυνάμεις ασφαλείας εξάρθρωσαν οργάνωση Ισλαμιστών



Ιούλιος 23, 2020. 20:07

Δυνάμεις ασφαλείας στη Μόσχα, στο Νοβοσιμπίρσκ και στην επαρχία Κράσνογιάρσκ συνέλαβαν 22 μέλη  της Οργάνωσης του Ισλαμικού Κινήματος του Ουζμπεκιστάν, που είναι απαγορευμένη τρομοκρατική οργάνωση στη Ρωσία.



Τα μέλη του τρομοκρατικού κύτταρου είχαν προγραμματίσει τρομοκρατικές επιθέσεις, στρατολόγηση νέων μελών,  είχαν, μάλιστα,  αποστείλει στρατολόγους σε εμπόλεμες ζώνες  και επί πλέον χρηματοδοτούσαν  τρομοκράτες στη Συρία.


 Κατά τη σύλληψή τους, κατασχέθηκαν απαγορευμένα ισλαμικά βιβλία, βίντεο εξτρεμιστικής προπαγάνδας και πλαστά διαβατήρια.


Οι επιχειρησιακές δραστηριότητες των δυνάμεων ασφαλείας συνεχίζονται.

Πρόκειται για την έβδομη τρομοκρατική επίθεση που εμποδίστηκε από τις ειδικές υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).


Η σύλληψη των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης έγινε την παραμονή της προγραμματισμένης επίθεσης στην 'Kabardino-Balkarya' (Δημοκρατία της Καμπαρντίνο - Μπαλκάρια).


Μέσα σε ενάμισι μήνα απετράπησαν επιθέσεις από τους ισλαμιστές στην επικράτεια του Χαμπαρόφσκ, στην περιοχή Ροστόφ, στο Αστραχάν, στο Βλαντίκαβκάζ, στη Συμφερόπολ και στην Τσουβάσια, ενώ από τις αρχές του έτους εμποδίστηκαν 17 περιπτώσεις.


Όπως ανέφερε ο διευθυντής του FSB  Αλεξάντερ Μποτνίκοφ στα μέσα Ιουνίου, το 2019 έχουν εμποδιστεί 19 τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ  τα τελευταία δέκα χρόνια, ο αριθμός των επιθέσεων που κατεστάλησαν ανέρχονται σε περίπου 160.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr