Λιβύη: Η Τουρκία εγκαθιστά σύστημα αεροπορικής άμυνας στη βάση Αλ Ουατίγια



Ιούλιος 3, 2020. 18:43

Κάτοικοι της Τρίπολης παρακολούθησαν τις κινήσεις μιας στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που κατευθύνονταν προς την αεροπορική βάση της Αλ Ουατίγια, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι οι Τούρκοι μεταφέρουν εξοπλισμό αεροπορικής άμυνας, γράφει λιβυκό δημοσίευμα.



Μάλιστα, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Twitter» ανάρτησαν φωτογραφίες των πολλαπλών συστημάτων αεροπορικής άμυνας επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη μεταφορά βαρέων τουρκικών όπλων στο έδαφος της Λιβύης.


Μεταξύ αυτών φέρεται ότι μεταφέρθηκε το τούρκικο ραντάρ ‘KALKAN-II Aselsan», το  οποίο είναι τρισδιάστατο σύστημα παρακολούθησης  και ειδικεύεται σε στόχους χαμηλού και μεσαίου υψομέτρου.


Αυτό το ραντάρ είναι προς το παρόν το κύριο ραντάρ των τουρκικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας, εκτός από ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου που συνοδεύεται με πυραύλους επιφανείας-αέρος μικρής εμβέλειας.


Ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού, Αντνάν Οζμπάλ, είχε κάνει μια ξαφνική επίσκεψη πριν από λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, για να πραγματοποιήσει στρατιωτικές συνομιλίες με αξιωματούχους της παράνομης κυβέρνησης Αλ Βέφακ, σημειώνει το δημοσίευμα.


Ο Τούρκος ναύαρχος επισκέφθηκε τη ναυτική βάση Αμπού Σίτα για να αξιολογήσει την τρέχουσα κατάσταση στη Λιβύη προκειμένου να δημιουργήσει η χώρα του στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr